čakaT kiduR

vietorik - bez fotkyvietorik, 18. januára 2015

Tak tento recept je úplne náhodne vymyslený v jednu nedeľu vo francúzsku.

5
porcií
5-8 minút
príprava
10-40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 gramov
3 kusy
400 - 500 gramy
1 dcl (podľa chuti)
podľa chuti
4 väčšie
3 pol. lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľku necháme pekne do zlatista orestovať na oleji.

  2. 2

    Mäsko nakrájame na kocôčky a zosobášime ho s cibuľkou.

  3. 3

    Okoreníme a necháme dusiť. Keď je mäsko pekne jedlé,vložíme ho do rúry nech si užije troška tepla tak asi 180°.

  4. 4

    Medzi tým ušpiníme aj panvicu,na ktorej zmeníme tepelný stav už v surovinách spomenutej klobáske.

  5. 5

    Mäsíčko z rúry vyberieme,dodáme k nemu klobásku,kepuč a sauce algerienne.

  6. 6

    Ja som to konzumoval so zemiakovou kašou,zo zemiakov.

  7. 7

    Prajem krásne zážitky vaším chuťovím pohárikom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu

rea1
a) mäsíčko mäkučké ako masielko, toto som papkala ako decuľko, chlebík s maslíčkom a čajík s mliečkom, polievočka, obedík, komentík, ... naozaj takto rozprávajú dospelí ľudia? ani sa mi veriť nechce.
b) ... so zemiakovou kašou zo zemiakov. ja by som si to dala so zemiakovou kašou z ryže. nech je to dokonalé.
c) recept - mäso na šťave obohatené klobásou. dobré, prečo nie?
mirop
bravcove s kecupom nezachrania ani zdrobnelinky ani akoze vtipne popisky...
aandulka
Tu je povinná nejaká uniformná forma reči???!!! Nech si každý píše ako uzná za vhodné (veď toto nie je maturitná písomka) a páni profesori ktorých to uráža, nech nečítajú alebo nech si kliknú na nejaký slovník slovenského pravopisu a vytešujú sa tam. Akékoľvek jedlo pripravené s láskou a humorom nemôže škodiť. Škodia len zlé výplody našich myslí, zákernosť, faloš, závisť. Ľudia dobrí tešte sa zo života a z dobrého jedla. Sme tu tak krátko....
evanaaa
To mäso sa dá do rúry neochutené? Potom ho asi ochutí tá zmes , či alžírsky sós, alebo čo to je, to by si nám mal ozrejmiť, keďže tam iné pochutiny ( soľ, paprika, korenie.....) nevidím. takže - mäso v rúre pečené a k tomu opražená klobása, tak tomu rozumiem ja. Treba trochu podrobnejší postup, aby pochopil každý. @vietorik , z tých posmeškov si nerob nič, ak niekto chce psa biť, palicu si nájde........
evanaaa
Zabudla som dopísať, že nerozumiem ani názvu, nedal by sa preložiť, alebo aspoň priblížiť?
evanaaa
@k599 , ja som si nevšimla, že je to hlavolam :) Len mám dojem, že ty a @norbert ste mi vyhlásili akúsi vojnu, podľa reakcie na moje komentáre....ale prečo len na moje? Či aj iného tak sledujete?
evanaaa
To nebolo hodnotenie, @norbert1 , to som sa len pýtala, čo je na tom zlé, že som chcela vedieť, či sa mäso pred vložením do rúry neochutí? A ak by aj nektorí iní hodnotili recepty ako ja ( za tie roky, čo som tu), tak by bolo dobre, nevznikali by žabomyšie vojny a to ostatné....... Ty tu máš len anonymný nick a nič viac,teda, okrem toho, že sa snažíš niekoho zhadzovať.
1x evusik