Foto: chutimi
Klasické ázijské predjedlo
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľku, kapustu a bambusové výhonky si nakrájajte. Klíčky prepláchnite vodou. Bielok si vyšľahajte.
-
2
Na panvici osmahnite mäso na troche oleja, pridajte bambusové výhonky, klíčky a jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a čiernym korením
-
3
Ryžový papier namočte do teplej vody kým nezmäkne.
-
4
Opatrne ho vystrite na čistú utierku.
-
5
Na papier uložte vopred pripravenú náplň a najemno nakrájanú čínsku kapustu.
-
6
Papier zrolujte do polovice. Kraje potrite bielkom.
-
7
Preložte. Zvyšnú časť taktiež potrite bielkom a dorolujte.
-
8
Pripravte si takto toľko kusov, na koľko máte chuť. Skúšal som rôzne dĺžky a hrúbky roliek. Odporúčam robiť čo najmenšie aby ste mali na rolke niekoľko vrstiev ryžového papiera. Ak sa Vám jedna vrstva poruší, obsah bude chrániť ďalšia vrstva od priameho kontaktu s olejom.
-
9
V hrnci si rozohrejte dostatočné množstvo oleja a vysmažte v nich rolky. Ak máte fritézu, použite tú.
-
10
Rolky uložte na papierovú utierku aby ste odstránili prebytočný olej z povrchu. Podávajte so sladkou chilli omáčkou. Dobrú chuť!
varecha.pravda.sk/recepty/jarni-zavitky-zeleninove-fotore...
ale v HM typu Tesco v kútiku medzinárodnej kuchyne sú - teraz už budeš poznať obal - ako to vyzerá
@safran Najlepsie boli asi take do 10 cm dlzka, 2-2,5cm priemer (tzn., ze sa stretli na vacsej casti obvodu aj 3 vrstvy. "Co najmensie" nebol najstastnejsi vyraz, ale podla obrazkov je jasne, ze nie su ako tie 5cm polotovary bez naplne :D
@narsila To s tym bielkom mi povedal aj znamy, kt. ma jedneho rodica z Vietnamu. Nabuduce budem robit tiez bez.
@mijaita Tvoj recept je fajnovy. Ukladam a tiez skusim bez smazenia-bude to hlavne zdravsie. Re: Omacka - Na Vianoce som dostal parak na dim sum a skusal som aj to, vtedy som robil easy omacku: sojova+chilli+cesnak.
Dakujem vsetkym za komentare