Spring rolls

chutimi - fotkachutimi, 3. januára 2015
Spring rolls
Foto: chutimi

Klasické ázijské predjedlo

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 mleté
 na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľku, kapustu a bambusové výhonky si nakrájajte. Klíčky prepláchnite vodou. Bielok si vyšľahajte.

    Spring rolls - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici osmahnite mäso na troche oleja, pridajte bambusové výhonky, klíčky a jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a čiernym korením

    Spring rolls - obrázok 2
  3. 3

    Ryžový papier namočte do teplej vody kým nezmäkne.

    Spring rolls - obrázok 3
  4. 4

    Opatrne ho vystrite na čistú utierku.

    Spring rolls - obrázok 4
  5. 5

    Na papier uložte vopred pripravenú náplň a najemno nakrájanú čínsku kapustu.

    Spring rolls - obrázok 5
  6. 6

    Papier zrolujte do polovice. Kraje potrite bielkom.

    Spring rolls - obrázok 6
  7. 7

    Preložte. Zvyšnú časť taktiež potrite bielkom a dorolujte.

    Spring rolls - obrázok 7
  8. 8

    Pripravte si takto toľko kusov, na koľko máte chuť. Skúšal som rôzne dĺžky a hrúbky roliek. Odporúčam robiť čo najmenšie aby ste mali na rolke niekoľko vrstiev ryžového papiera. Ak sa Vám jedna vrstva poruší, obsah bude chrániť ďalšia vrstva od priameho kontaktu s olejom.

    Spring rolls - obrázok 8
  9. 9

    V hrnci si rozohrejte dostatočné množstvo oleja a vysmažte v nich rolky. Ak máte fritézu, použite tú.

    Spring rolls - obrázok 9
  10. 10

    Rolky uložte na papierovú utierku aby ste odstránili prebytočný olej z povrchu. Podávajte so sladkou chilli omáčkou. Dobrú chuť!

    Spring rolls - obrázok 10

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
a aké veľké sú teda tie Tvoje jarné rolky? cca? v OC Retro som jedla trochu väčšie ako cigary, veru dobré neboli :( dokonca myslím, že najhoršie v BA, tak hádam zlatá stredná cesta
Ja som robila vcera prvy krat podobne plnene zeleninou a masom.. Bielkom som nepotierala lebo ryzovy papier lepi sam o sebe velmi dobre.. Ale odporucam nielen ako predjedlo, ale aj ako rychlu veceru kedze kazdy si ich moze naplnit podla svojej chuti.. Mnam :)
rok som ich hádam nerobila, ale veľmi ich mám rada a posledné som plnila kalerábovo zeleninou zmesou, ale aj mleté mäso, ja rada vysmážané
Takze po poriadku :)
@safran Najlepsie boli asi take do 10 cm dlzka, 2-2,5cm priemer (tzn., ze sa stretli na vacsej casti obvodu aj 3 vrstvy. "Co najmensie" nebol najstastnejsi vyraz, ale podla obrazkov je jasne, ze nie su ako tie 5cm polotovary bez naplne :D

@narsila To s tym bielkom mi povedal aj znamy, kt. ma jedneho rodica z Vietnamu. Nabuduce budem robit tiez bez.

@mijaita Tvoj recept je fajnovy. Ukladam a tiez skusim bez smazenia-bude to hlavne zdravsie. Re: Omacka - Na Vianoce som dostal parak na dim sum a skusal som aj to, vtedy som robil easy omacku: sojova+chilli+cesnak.

Dakujem vsetkym za komentare

Pridaj komentár k receptu: