Voňavý rezeň s čučoriedkovou omáčkou

Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 21. januára 2015
Voňavý rezeň s čučoriedkovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (po 200 g)
50 g
 (alebo mlieko)
Omáčka:
100 g
100 g
100 ml
20 g




Postup

  1. 1

    Kuracie steaky osolíme, okoreníme a obalíme v zmesi korenín a nasekaného tymianu. Na panvici rozpálime olej a steaky opekáme z oboch strán asi 5 minút.

  2. 2

    Mäso vyberieme a dopekáme v rúre vyhriatej na 180 °C 8 – 10 minút. Gaštany a šalotku vložíme do kastróla, osolíme, zalejeme vodou a varíme domäkka. Potom vodu zlejeme, pridáme maslo a rozmixujeme na hladkú kašu. Ak je hustá, pridáme trochu mlieka alebo smotany.

  3. 3

    Do panvice vložíme čučoriedky, džem, víno a krémové balsamico. Spolu varíme, až kým sa omáčka zredukuje takmer na polovicu, odstavíme a nakoniec zjemníme maslom. Dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
hag
hag
Tiež sa staviam s akýmsi odstupom k receptom, ktoré sem dávajú profesinálni kuchári, ale toto si viem chuťovo živo predstaviť. Mňa to inšpirovalo. Čučoriedok mám v mrazáku habakúk, vyskúšam. Aspoň bude dôvod na otvorenie kvalitného červeného ;)
obor123
Môžem sa opýtať ,že čo je tá fialová dekorácia na tanieri?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia