Voňavý rezeň s čučoriedkovou omáčkou
Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 21. januára 2015
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 21. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie steaky osolíme, okoreníme a obalíme v zmesi korenín a nasekaného tymianu. Na panvici rozpálime olej a steaky opekáme z oboch strán asi 5 minút.
- 2
Mäso vyberieme a dopekáme v rúre vyhriatej na 180 °C 8 – 10 minút. Gaštany a šalotku vložíme do kastróla, osolíme, zalejeme vodou a varíme domäkka. Potom vodu zlejeme, pridáme maslo a rozmixujeme na hladkú kašu. Ak je hustá, pridáme trochu mlieka alebo smotany.
- 3
Do panvice vložíme čučoriedky, džem, víno a krémové balsamico. Spolu varíme, až kým sa omáčka zredukuje takmer na polovicu, odstavíme a nakoniec zjemníme maslom. Dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu