Kačacia pečeň na cukete

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 6. januára 2015
Kačacia pečeň na cukete
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kačaciu pečeň umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Na panvičke dáme zohriať masť a pečeň prudko urestujeme. Obrátime na druhú stranu, osolíme, okoreníme a odložíme na teplé miesto.

  2. 2

    Cuketu nakrájame šikmým rezom na plátky a urestujeme z oboch strán. Podávame prekladacím spôsobom – pečeň, cuketa, pečeň... Zľahka prelejeme vzniknutým výpekom a môžeme dekorovať paprikou a vňaťou.

Diskusia k receptu

ampara
Myslím si, @chutimi ,že je to zhoda náhod, lebo tento recept vyšiel minulý piatok v prílohe Pravdy.
ampara
Akurát,že to Tvoje jedlo je chutnejšie,lebo tam máš tú cibuľu a toto je taká trochu "sušina", cukina ako do herbára...
evanaaa
Aj mňa to hneď napadlo, @chutimi , ale @ampara to uviedla na správnu mieru.....a iste dobá obmena pečene. Tak na olovrantík, alebo aj večeru?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia