Jelenie plátky na dubákovej omáčke

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 9. januára 2015
Jelenie plátky na dubákovej omáčke
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g (alebo 10 g sušených)
100 g
600 g (hotové)
200 ml
300 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jelení chrbát nakrájame na rovnaké 50 g plátky, osolíme, okoreníme a necháme odležať.

  2. 2

    Do panvice vlejeme olej, necháme zahriať a vsypeme šúľance. Za občasného miešania ich vypražíme z každej strany dozlatista.

  3. 3

    Na druhú panvicu vlejeme minimálne množstvo oleja a z oboch strán na ňom urestujeme mäso, asi 90 sekúnd z každej strany. Odložíme na teplé miesto.

  4. 4

    Do pripraveného výpeku pridáme najemno nakrájanú cibuľu, urestujeme dosklovita, pridáme dubáky a spolu udusíme.

  5. 5

    Napokon prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a necháme prejsť varom, aby sa odparila zvyšková voda a omáčka zhustla.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: