Jelenie plátky na dubákovej omáčke
Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 9. januára 2015
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 9. januára 2015
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jelení chrbát nakrájame na rovnaké 50 g plátky, osolíme, okoreníme a necháme odležať.
- 2
Do panvice vlejeme olej, necháme zahriať a vsypeme šúľance. Za občasného miešania ich vypražíme z každej strany dozlatista.
- 3
Na druhú panvicu vlejeme minimálne množstvo oleja a z oboch strán na ňom urestujeme mäso, asi 90 sekúnd z každej strany. Odložíme na teplé miesto.
- 4
Do pripraveného výpeku pridáme najemno nakrájanú cibuľu, urestujeme dosklovita, pridáme dubáky a spolu udusíme.
- 5
Napokon prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a necháme prejsť varom, aby sa odparila zvyšková voda a omáčka zhustla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu