Stehienko v slaninke na paštrnákovom pyré

Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 18. januára 2015 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Stehienko v slaninke na paštrnákovom pyréFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 strúčik
8 plátkov
50 ml
10 g
100 ml
5 ks
200 ml
50 g
1 PL
20 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Stehná vykostíme, necháme len spodnú kosť pre efekt. Vznikne plát, ktorý osolíme, okoreníme, poukladáme naň 2 – 3 lístky šalvie a stočíme.

  2. 2

    Na dosku uložíme plátky slaniny, položíme závitok, ktorý obalíme, môžeme ho zviazať špagátom. Opečieme na rozpálenom oleji z každej strany, prikryjeme pokrievkou a opekáme ešte 10 – 15 minút. Alebo dope-čieme vo vyhriatej rúre.

  3. 3

    Paštrnáky očistíme, nakrájame na kocky, pridáme cesnak, šalotku, osolíme, zalejeme vodou a dusíme domäkka. Scedíme, pridáme maslo a rozmixujeme. Zjemníme smotanou, podľa potreby dochutíme.

  4. 4

    Demi glace s vínom prevaríme, pridáme lyžicu horčice, krátko povaríme a stiahneme z ohňa. Zjemníme maslom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist