Stehienko v slaninke na paštrnákovom pyré
Lukáš Pančík
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 18. januára 2015
hlavný kuchár hotela Danubia Gate v Bratislave, 18. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehná vykostíme, necháme len spodnú kosť pre efekt. Vznikne plát, ktorý osolíme, okoreníme, poukladáme naň 2 – 3 lístky šalvie a stočíme.
- 2
Na dosku uložíme plátky slaniny, položíme závitok, ktorý obalíme, môžeme ho zviazať špagátom. Opečieme na rozpálenom oleji z každej strany, prikryjeme pokrievkou a opekáme ešte 10 – 15 minút. Alebo dope-čieme vo vyhriatej rúre.
- 3
Paštrnáky očistíme, nakrájame na kocky, pridáme cesnak, šalotku, osolíme, zalejeme vodou a dusíme domäkka. Scedíme, pridáme maslo a rozmixujeme. Zjemníme smotanou, podľa potreby dochutíme.
- 4
Demi glace s vínom prevaríme, pridáme lyžicu horčice, krátko povaríme a stiahneme z ohňa. Zjemníme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu