Karfiol ako mozoček
Dávno som to nejedla a netuším prečo, však je to také dobré! :-))) Ale včera som...
Rezne naopak
Máme radi ako sa vraví rezeň s rezňom. Dnes som ich obalila v trojobale v opačnom...
Seitan na ázijský spôsob
Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody...
Zeleninová ihla s tofu
Tofu nakrájame na kocky a spolu so zeleninou restujeme na panvici s trochou oleja. Opečené napicháme...
Sumec na rozmaríne s omáčkou a pečenými zemiakmi
Výborná rybka s jemnou omáčkou a novými zemiakmi.
Bandurkove lokše
Lokše robim ku pasuľovej polivke a naučila me ich robic moja ženuška.
Mäsko na kameni
a ďalšia grilovačka, tento názov vymyslela moja mala neter keď sa ma pýtala kedy jej urobím...
Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...
Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...
Jednoduchý kapor
V jednoduchosti je krása. Pre ryby platí dvojnásobne ešte jedno pravidlo: čím čerstvejšie suroviny tým chutnejšie...
Bôbová praženica
Kedže som sa dostala k bôbu suchému-zasadila som ho do záhrady-mám ho dost-popri celom plote nasadený-nikdy som...
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...
Kuracie prsia so špargľou a holandskou omáčkou
Kuracie prsia očistíme, osolíme a opečieme kožou dole dozlata. Opečieme zo všetkých strán a potom...
Ping-pong
Ďalšia naša rýchla večera. Toto jedlo pomenovala moja kamoška, ktorá si myslela že je to...
Ryby na masle
Ako vieme ryby su zdravé, raz do týždňa by nemali chýbať v našom jedálnom lístku. Priprava je...
Lastúra s darmi mora
Chobotnicu uvaríme vo vode domäkka. Sépiu nakrájanú na rezance, vylúpané krevety a nakrájanú chobotnicu opečieme na...
Moje nízkokalorické škoricové palacinky
Pre vyznávačov zdravého životného štýlu palacinky bez múky a cukru :)
Merguez
Merquez sú klobásky z kuchyne Severnej-Afriky. Hlavne v Maroku, Tunisku a Alžírsku sú obľúbeným národným...
Kabbda (predjedlo z ovčej pečienky)
Je to recept na predjedlo z Maroka. Pripravujem ho ako ľahký obed, alebo večeru...
Diabolské rezne
Mäso nakrájame na rezne /môže byť aj hydinové mäso/ , naklepeme. Vymiešame si zmes s vajíčkami...
Cestoviny s paradajkami
Pripravíme si suroviny na chutné a ľahké cestoviny. Dáme variť vodu na cestoviny, do ktorej...
Sečuanská hovädzina so zeleninou
Mäso umyjeme a nakrájame na jemné plátky 3x3 cm, s hrúbkou 3 mm proti vláknam...
Malajská pečeň v čili omáčke
Na oleji postupne opečieme kuraciu pečeň, pridáme nakrájanú cibuľu, papriku, šampiňóny a všetko spolu...
Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou
Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka...