Gnocchi s kyslou kapustou

elixir - fotkaelixir, 17. januára 2015
Gnocchi s kyslou kapustou
Foto: elixir

Jednoduché jedlo.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
1 ks malá
0,5 čl
 sladká červená
2 ČL kopcovité
1 strúčik
2 PL
2 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici s lyžičkou oleja a lyžicou masla dáme do zlato-hneda oprážať očistenú, na tenké polmesiace nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Keď je opražená, vyberieme ju a do panvice nasypeme gnocchi, na slabšom až strednom plameni ich oprážame do zlato-hneda, nakoniec budú chrumkavé.

  3. 3

    V hrnci na lyžičke oleja a lyžici masla opražíme rascu a cesnak, keď cesnak začne mierne hnednúť, pridáme na drobnejšie pokrájanú kyslú kapustu, ochutíme čiernym korením a sladkou paprikou a dobre premiešame.

  4. 4

    Kapustu podlejeme trochou vody, 5 minút dusíme prikryté, potom odokryjeme a prebytočnú vodu zredukujeme. Na záver dochutíme soľou.

  5. 5

    Gnocchi zmiešame s kapustou, dáme na taniere, podávame s kyslou smotanou a opraženou cibuľkou, posypeme trochou čerstvej pažítky.

Diskusia k receptu

afataga
taka obmena strapaciek, toto by som isto dala, aj ked by mi pasovali navrch oskvarky :-)
1x elixir
elixir
Ďakujem, veď recepty nie sú zákony, takže ich môžeme slobodne "ohýbať. :) Škvarky si zvyknem nahrádzať opraženou cibuľou, tiež má vlastnú výraznú chuť... dokázala som ich tolerovať iba v bryndzových haluškách.
havino
dievča šikovné, ty vymyslíš a poradiš si so všetkým, môj by musel mať halušky s kapustou a škvarky, mali sme v piatok, to mi vtedy stojí za chrbtom, že či nešetrím slaninou a ja ju potom len z halušiek vyberám, ale gnochi ja rada, tak by som si tvoje dala, bez škvariek , pekne si to pripravila a fotka krásna tiež
1x elixir
marika9
Keď už nie strapačky, tak by som miesto kupovaných gnocchi použila dobré domáce šúľance.