Foto: elixir
Jednoduché jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici s lyžičkou oleja a lyžicou masla dáme do zlato-hneda oprážať očistenú, na tenké polmesiace nakrájanú cibuľu.
- 2
Keď je opražená, vyberieme ju a do panvice nasypeme gnocchi, na slabšom až strednom plameni ich oprážame do zlato-hneda, nakoniec budú chrumkavé.
- 3
V hrnci na lyžičke oleja a lyžici masla opražíme rascu a cesnak, keď cesnak začne mierne hnednúť, pridáme na drobnejšie pokrájanú kyslú kapustu, ochutíme čiernym korením a sladkou paprikou a dobre premiešame.
- 4
Kapustu podlejeme trochou vody, 5 minút dusíme prikryté, potom odokryjeme a prebytočnú vodu zredukujeme. Na záver dochutíme soľou.
- 5
Gnocchi zmiešame s kapustou, dáme na taniere, podávame s kyslou smotanou a opraženou cibuľkou, posypeme trochou čerstvej pažítky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu