Spôsob prípravy

Podrobnejšie členenie

Domáca pekáreň 253 receptov
Dusené 5534 receptov
Eintopf 240 receptov
Grilované 1307 receptov
Kvasenie 47 receptov
Mikrovlnka 116 receptov
Na pare 416 receptov
Oprážané 6453 receptov
Parný hrniec 193 receptov
Pečené 30973 receptov
Pomalý hrniec 65 receptov
Raw
(surové)
493 receptov
Studené pokrmy 5080 receptov
Sušenie 123 receptov
Tlakový hrniec 91 receptov
Varené 14334 receptov
Vyprážané 2597 receptov
Wok 270 receptov
Zapekané 2211 receptov
Zaváraniny 1044 receptov


Spôsob prípravy

prazdny

Kohút na víne

Kuracie mäso

Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...

prazdny

Kurča s baskickou omáčkou

Kuracie mäso

Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....

prazdny

Francúzske kurča

Kuracie mäso

Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...

prazdny

Kurča na provensálsky spôsob

Kuracie mäso

Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...

prazdny

Bourguignon

Hovädzie mäso

Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...

prazdny

Francúzska roštenka

Hlavné jedlá

Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...

prazdny

Plnené bravčové kotlety s jablkami

Bravčové mäso

Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, ...

prazdny

Parížske rezne

Hlavné jedlá

Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich...

prazdny

Polievka z úhora

Polievky

Očisteného, vypitvaného a umytého úhora nakrájame na malé kúsky.

prazdny

Francúzska teľacia polievka

Polievky

Nasekané kosti varíme asi 2 hodiny a precedíme ich.

prazdny

Francúzska srnčia polievka

Polievky

Srnčie mäso (plece, alebo krk) uvaríme v osolenej vode do mäkka.

prazdny

Polievka Bouillabaisse

Polievky

Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...

prazdny

Polievka Julienne

Polievky

Na tuk z vývaru dáme dusiť do hrnca zeleninu, ktorú sme si nakrájali na dlhé rezance...

prazdny

Studená hovädzia polievka s rajčiakmi

Polievky

Odmastený vývar z mäsa precedíme cez to najmenšie sitko a odložíme do chladu.

prazdny

Karfiolová krémová polievka

Bezmäsité jedlá

Karfiol, mrkvu a pór nakrájame na väčšie kúsky a dáme ich variť do posolenej vriacej vody....

prazdny

Francúzska polievka s cibuľou

Polievky

Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...

prazdny

Losos na modro

Hlavné jedlá

Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do...

prazdny

Krevety na cibuľke

Hlavné jedlá

Za krásnu fotku ďakujeme používateľke Varecha. sk @michsamant :-)

prazdny

Karfiol na taliansky spôsob

Bezmäsité jedlá

Karfiol očistíme a dáme do osolenej vriacej vody s octom. Varíme na miernom plameni 10 -...

prazdny

Pstruh po španielsky

Hlavné jedlá

Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odložíme z...

prazdny

Čínsky zeleninový šalát

Bezmäsité jedlá

Fazuľové struky povaríme asi 3 až 4 minúty, vyberieme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať....

prazdny

Cícerový šalát na orientálny spôsob

Bezmäsité jedlá

Deň vopred zalejeme cícer studenou vodou a asi 2- až 3-krát ju vymeníme. Na druhý deň...

prazdny

Losos po grécky

Hlavné jedlá

Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena....

prazdny

Alpská zemiaková polievka

Bezmäsité jedlá

Zemiaky ošúpeme, mrkvu a cibuľu očistíme a všetko nakrájame na malé kocky, pór na kolieska...

prazdny

Francúzska polievka s cibuľou

Bezmäsité jedlá

Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...

prazdny

Filé na dánsky spôsob

Hlavné jedlá

Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky...