Toto je recept na moje domáce fornetti. Jedna pani si ho pýtala takže ho píšem pre všetkých. Ale... nie je to nič také ťažké.
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na niekoľko obdĺžnikov.
- 2
Odhadneme približne stred každého obdĺžnika na hornej polovici nožíkom vyrežeme asi 3-4 čiarky.
- 3
Na každý obdĺžnik dáme džem a preložíme na polovicu. Poukladáme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajcom.
- 4
Dáme piecť do trúby na 180 °C asi na 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
... alebo šampiňónovú plnku... nadrobno pokrájať, podusiť na cibuľke, okoreniť, poprášiť trochou zlatého klasu...
... alebo len pomleté podusené masko na cibuľke okoreniť... poprášiť klasom... Tvorivé dielne :)