Mokrý koláč

matus113 - fotkamatus113, 30. novembra 2009
Mokrý koláč
Foto: Matus113

Veľmi chutné. "Mne osobne chutí najviac", si pravdepodobne povie väčšina z vás.

4-5
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
150 g
5 PL
5 ks
150 g
500 g
10 PL
1 balíček
1 kelímok
100 g




Postup

  1. 1

    150 g cukru uvaríme s 10 polievkovými lyžicami vody, pridáme 150 g palmarínu (alebo Hery), pridáme 5 polievkových lyžíc kakaa, varíme 3 minúty a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Rozdelíme 5 vajíčok na bielka a žĺtka. Žĺtka zmiešame so 150 g hladkej múky, práškom do pečiva a 0,5 dcl rumu. Bielka vyšľaháme na sneh, ktorý zmiešame s kakaovou zmesou a zmesou so žĺtkov. Takto pripravené cesto dáme na plech vymastený Herou a posypaný polohrubou múkou. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov na 15 až 20 min. Cesto necháme dobre vychladnúť. Vychladnuté cesto polejeme rumom.

  3. 3

    Vyšľaháme šľahačku. 2 tvarohy zmiešame s 10 dkg práškového cukru. Tvaroh rozotrieme na cesto. Potom rozotrieme šľahačku. Vrch posypeme tortovou ozdobou alebo nastrúhanou čokoládou. Dáme do chladničky na 5 hodín.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia