Paradajkové čatní

redakcia - fotkaredakcia, 30. novembra 2009
15 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
750 g
2 KL
1 KL
 štipku




Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme a pečieme v rúre, kým nezmäknú. Vložíme ich do mixéra spolu s očistenou a nakrájanou cibuľou a rozmixujeme do hladka.

  2. 2

    Pridáme citrónovú kôru, zelené korenie a čili korenie, a opäť premixujeme. Hotové čatní uzavrieme do pohárov a uložíme do chladu. Takto skladované vydrží týždeň.

  3. 3

    V prípade že chceme predĺžiť trvanlivosť čatní, poháre sterilizujeme ihneď asi 10 minút pri 100 stupňoch Celzia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia