Tortilly plnené mletým mäsom
Najprv si orestujeme na oleji cibulku, pridame cesnak (podla chuti) a šupneme tam aj mäsko. Riadne pomiešame...
Zemiaková polievka so smotanou
Pred pár dňami sme mali rodinné stretnutie a sestra mi doniesla spišské zemiaky zo záhradky. Boli...
Medvedie veľkonočné miňonky
Môj príchod do Des Moines Iowa som spečatil aj úspešným prechodom do tajov cukrárstva. Moja krajšia...
Fazuľová roláda s banánom
Pridávam sľúbený recept. Kedysi pred rokmi som ho objavila v nejakom časopise a keďže môžem fazuľu...
Plnená krkovička
Čakal som väčšiu návštevu a nevedel som sa rozhodnú čo im navarím k obedu. Túlal som...
Domáca sladko-kyslá čili omáčka
Čili papričky očistíme, zbavíme semienok ( nemusíte), nakrajame na jemno, cesnak tiež. Do hrnčeka dame vodu, cukor,...
Varená veľkonočná šunka
Umyté mäso pokrájame na menšie kusy, vložíme do väčšej nádoby, posypeme rýchlosoľou a polejeme vodou....
Banánovo-ďatlové muffiny
Muku, škoricu, sol a pr do pečiva zmiešame. Mixerom vymiešame vajcia s cukrom do peny, pridame olej...
Segedínsky guľáš menejcholesterolový :-)
keďže som ho včera robil a dnes som si našiel v mailovej schránke, že včera pribudol klasický...
Zemiakový chlieb v rímskom hrnci (Römertopf)
Pridavam recept na poziadanie. Myslim ze kazdy ma svoj recept a ten moj sa nelisi snad nicim,...
Rajčinová polievka
Túto polievku máme veľmi radi a preto sa častejšie objavuje na našom stole.
Gnocchi so špenátovo-šunkovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu v mierne osolenej vode.
Kuracie prsia s ananásom a brusnicami
Tak túto dobrotku sme dnes mali na obed... veľmi chutné :-)
Rýchla bravčová rolka
Nie že by bola upečená "cobydup", to len príprava trvala asi 10 minút od rozhodnutia, ...
Segedínsky guláš
toto je jedno z jedál ktoré zásadne varí môj manžel a hoci je to taká klasika...
Bravčové v čajovej omáčke
variace na absikove Kačacie prsia s pomarančovo-čajovou omáčkou
Skryté teľacie mäso
Rada varím "v jednom hrnci" to znamená, že mäso aj príloha sa pripravujú v jedej nádobe...
Šošovicovo-tuniakový šalát
Chutná a ľahká večera, a hádam jediné jedlo, v ktorom môj syn zje dobrovoľne strukoviny :)
Crème fraîche (šľahačkový kyslý krém)
Crème Fraîche (Šľahačkovy Kysly Krem) je pôvodom je z Bretónska a Normandie (oblast Francúzska). Tento krem...
Domáce rezance s tvarohom
Omyl = nový recept. Celý omyl bol desaťročia zapríčinený jednoduchou čiarkou, dĺžňom, v názve...
Chantilly Cream (Šľahačkovy sladky Krem)
"Chantilly Cream" sa zacal používať vo Francúzsku. Je to vlastne "sladena luxusna šľahačka s príchuťou...
Fánky tvarohové - veľmi dobré
toto je starý recept, ale vyskúšaný je to také fašiangové jedlo, ale ako múčnik sa dá pripraviť...
Hlivové "rizoto"
Moje rizoto je pokaždé inej chuti, totižto vždy pri ňom experimentujem, lebo tam nie je...
Rýchly koláč z dvoch vajec
Recept som dostala od kolegyne. Zapáčil sa mi, keď si dcéry zmysleli, že by...
Perník na strúhanie
Perník na strúhanie má v kuchyni mnohoraké využitie. I na Vareche sa objavili recepty, do...
Kuracie prsia s horčicou, syrom a petržlenovou vňatou
mäsko, ktoré sa rozplynie v papulke