Foto: mamaoli
Občas ma unavuje variť pláty na klasické lasagne, a keď na to nemám vôbec chuť, tak urobím palacinky :-)............a okrem toho tieto lasagne má Zobraziť celý popisObčas ma unavuje variť pláty na klasické lasagne, a keď na to nemám vôbec chuť, tak urobím palacinky :-)............a okrem toho tieto lasagne má môj synček radšej ako klasické lasagne.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mäso si nakrájame na kúsky a pomelieme (ja si radšej meliem sama, aspoň viem, čo potom zjem :-)).
-
2
Pretlačíme si cesnak (najlepšie rovno na panvicu s olivovým olejom) a na drobno pokrájame paradajky a papriky.
-
3
Na oleji speníme cesnak, pridáme pomleté mäso, soľ, červenú papriku a všetko spolu osmažíme. Nakoniec pridáme nakrájanú zeleninu (paradajky a papriky) - môžte pridať aj paradajkový pretlak, lasagne budú o niečo vláčnejšie. Zakryjeme, podlejeme trochou vody a dusíme.
-
4
Medzitým ako sa nám mäskovo-zeleninová zmes pekne dusí, si pripravíme z mlieka, múky, vajec a štipky soli palacinkové cesto.
-
5
Na rozpálenej panvici urobíme 6 palaciniek (presne toľko budeme totižto potrebovať na lasagne). Stiahneme z variča aj mäso.
-
6
Na dno pekáča rozotrieme 2 lyžice kyslej smotany a uložíme 2 palacinky.
-
7
Na palacinky opäť rozotrieme polovicu zo zvyšnej smotany. Pridáme mäsovo-zeleninovú zmes, posypeme nastrúhaným syrom, prikryjeme ďalšími dvoma palacinkami a všetko zopakujeme ešte raz. Nakoniec posypeme už len syrom a dáme zapiecť.
-
8
Dobrú chuť!
vždy sa mi vydaria a vôbec nie sú tvrdé. vyskúšaj, oplatí sa to
Jedlo sa vydarilo, chutilo vynikajúco, ďakujem za recept!