Rýchly slivkový koláč so sladidlom fotorecept

angelheart - fotkaangelheart, 25. augusta 2010

Dostali sme slivky, urobila som voňavý koláč a keďže otcovi zistili cukrovku, miesto cukru som použila sladidlo pre diabetikov Imber FRUIT, aby si mohol Zobraziť celý popisDostali sme slivky, urobila som voňavý koláč a keďže otcovi zistili cukrovku, miesto cukru som použila sladidlo pre diabetikov Imber FRUIT, aby si mohol dať aspoň kúsok obľúbenej pochúťky :)

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
10 lyžičiek
1 hrnček
1/2 hrnček
1/2 balenia
2 ks




Postup

  1. 1

    Do misy dáme hrubú múku a sladidlo.

    Rýchly slivkový koláč so sladidlom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prilejeme mlieko, olej

    Rýchly slivkový koláč so sladidlom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a pridáme dve vajíčka.

    Rýchly slivkový koláč so sladidlom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vymiešame. Pridáme prášok do pečiva a opäť metličkou vymiešame.

    Rýchly slivkový koláč so sladidlom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme do formy (alebo na menší plech), ktorú sme vymazali maslom a vysypali múkou.

    Rýchly slivkový koláč so sladidlom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cesto poukladáme vykôstkované slivky. Ak sú veľké, rozkrojíme na časti, ak sú malé, stačí na polovice.

    Rýchly slivkový koláč so sladidlom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V horúcej rúre pečieme asi 30 min. pri 180-200 stupňoch. Po upečení vyberieme.

    Rýchly slivkový koláč so sladidlom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Koláč je na obrázku "dvojfarebný", pretože ... polovicu koláča som posypala celým balením škoricového cukru. Druhá polovica je "bez". Ak chcete obyčajnú verziu a nie DIA, použite do cesta miesto sladidla /sladidlo malo sladivosť 1:4/ 1 hrnček kryštálového cukru a vrch potom posypte cca. 2 baleniami škoricového cukru a tak dajte piecť.

Diskusia k receptu

michsamant
tymto si myslim potesis hlavne @evanaaa :) myslim, ze ona je cukrovkarka a vzdy tu chvali kolaciky a ona ich nesmie :) pekny recept
evanaaa
Miška, ty si zlatá, že si hneď myslela na mňa, ja som sa zasa potešila, že konečne aspoň niečo pre mňa ( a môjho muža ). Kiežby tu tých receptov bolo viacej, ako tie pre celiatikov,ktoré dáva Dobizu a ešte...nespomeniem si. Angelheart, aj ja mám nejaké tie recepty, mala by som ich sem dať, len nemám odvahu. A tento si zaznačím.
evanaaa
Ja sa snažím aj niektoré tie " normálne " recepty prerobiť na dia, len niekedy je trochu problém nahradiť určité množstvo cukru sladidlom, lebo nie všetky majú rovnakú sladivosť. Preto oceňujem, ak je písané aj sladidlo, ktoré do receptu ide.
michsamant
No viem ako to myslis...ked sme u manzelovej rodiny a niekedy robim caj svokrovi poobede, on nesmie cukor, tak pouziva sladidlo..ja vzdy zabudnem kolko ho mam dat :) a odvahu naber a pridaj recepty pre diabetikov ak mas odskusane dobre, urcite tym pomozes niekomu. ak by si nevedela s niecim pohnut s pridavanim, zaloz kiskusiu a urcite ti pomozeme ;)
angelheart
Ďakujem za milé komentáre. Keďže otcovi zistili cukrovku len nedávno, bol to môj prvý pokus, ale chutil dobre a na druhý deň neostalo po ňom ani stopy.
@evanaaa - len naber odvahu a pridaj recepty, aspoň bude väčší výber receptov aj pre ostatných cukrovkárov.
evanaaa
Dievčatá, skúsim, aspoň to, čo ja viem, len musím tie recepty prebrať, lebo všetky som nerobila, niektoré si, ako som spomenula, prispôsobujem, ale vyhovujú mi menšie množstvá, lebo veľa zjesť nemôžem naraz a o pár dní to nemusí byť už dobré.
zdezda
Dobrý recept, ukladám si ho pre moju maminku :-)))
stefani11
Dobrý recept a hlavne rýchly.Mám nejaké slivky,tak ho určite vyskúšam.Ukládam si do KK.
angelheart
Ďakujem všetkým za názor. Dúfam, že vám bude koláčik chutiť aspoň tak, ako nám. :)
zitar
Ďakujem za recept, tiež mám doporučené lekárkou obmedzovať sladké jedlá, teda cukor, tak toto sa mi veľmi hodí
danapa
sme tiez DIA-betici, ukladam recept do KK, aaa da sa kupit skoricovy a vanilinovy cukor pre diabetikov - pouzivam pre peceni ☺☺☺
angelheart
@danapa : ďakujem za info, poobzerám sa po tom diabetickom škoricovom cukre. V tomto som nováčik, otcovi zistili cukrovku cca. pred mesiacom :(
evanaaa
Obdoba vanilkového cukru je fruktózový dia cukor s príchuťou vanilky, kupujem ho v Kauflande, a škoricový si robím sama, zmiešam škoricu s práškovým sladidlom. Už aj vanilkový som skúšala - vanilkový lusk prerezaný som dala do nádoby so sladidlom, aby nasiakol vanilkou.
angelheart
@evanaaa - vďaka, ten vanilkový som už našla, raz som ho videla v letáku niektorého obchodu, tak som kúpila viac a škoricový si asi spravím doma, tak ako píšeš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia