Foto: andy54
Zapekané zemiaky sú chutnejšie, ak máme masť z pečeného mäsa. Vynikajúce sú aj z červenou paprikou. No vtedy odporúčam nedať papriku na mäso, nech Zobraziť celý popisZapekané zemiaky sú chutnejšie, ak máme masť z pečeného mäsa. Vynikajúce sú aj z červenou paprikou. No vtedy odporúčam nedať papriku na mäso, nech to nie je moc paprikové.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a pretlačíme cez malý hranolkovač. Na panvicu dáme olej. Zemiaky osolíme a dáme na panvicu. Zapekáme na veľkom ohni, kým sa spodok mierne nezapečie. Potom ich premiešame a zas necháme zapiecť.
-
2
Medzitým nakrájame kuracie prsia na kocky.
-
3
Na rozhorúčenom oleji si osolené prsia z prudka opečieme. Potom stíšime plyn a pridáme mleté čierne korenie.
-
4
Zemiaky sa nám už pekne zapiekli. Stíšime a občas premiešame.
-
5
Na kuracie prsia pridáme červenú papriku. Premiešame.
-
6
Podávame samostatne, s uhorkovým šalátom, alebo kompótom.
-
7
A ešte detská porcia.
Diskusia k receptu