Tento recept som našla ako video na youtube, kde ho po anglicky predvádza pani s francúzskym akcentom :). Veľmi ho chválila, tak mi Zobraziť celý popisTento recept som našla ako video na youtube, kde ho po anglicky predvádza pani s francúzskym akcentom :). Veľmi ho chválila, tak mi nedalo ho nevyskúšať. Keďže ešte nemám pekárničku, piekla som ho v rúre. A výsledok celkom za to stál :) Chlebík je ozaj veľmi chutný, po upečení bol krásne voňavý a mäkkučký.
porcií
príprava
na 220/180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme a odvážime si potrebné suroviny.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Do misky postupne pridávame tekuté suroviny v poradí ako sú uvedené v zozname surovín a premiešame. Ocot som použila vinný balzamikový, olej panenský olivový. Čo sa týka vajíčok, v originál recepte pani odvážila presne 160g vajec bez škrupinky, ja som to zo srandy vážila tiež, moje 3 ks M-kových vajíčok mali 151g :)
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pridáme sypké suroviny, droždie ako posledné. Rovnako postupujeme pri použití pekárničky.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Vymiesime cesto, robota som nechala pracovať asi 5 minút. Cesto bolo po vymiesení konzistenciou také hutnejšie.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Hotové cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy. Lyžicou namočenou v studenej vode ho vo forme pekne zarovnáme.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť cca 30 min (vraj by to malo zdvojnásobiť objem, čo sa u môjho nestalo, ale nijako mu to neublížilo, pretože krásne narástol pri pečení).
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Naspodok rúry dáme misu s vodou. Dostatočná vlhkosť v rúre zabezpečí, že chlebík nebude po upečení vysušený. Vykysnutý chlebík dáme piecť do rúry predhriatej na 220st. Po 5 minútach teplotu znížime na 180 st. a pečieme ešte 40-45 min. Pri pečení v pekárničke to pani zapla na 2 hodinový program.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu