Kurací perkelt s domácimi haluškami fotorecept
Kurací perkelt som si vybral kvôli prekonaniu ďalšej svojej méty vo varení. Varil som ho prvýkrát a vraj chutil:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Ako prvé si pripravíme halušky. V miske rozmiešame múku s vodou a pridáme soľ. Vodu do cesta pridávame postupne. Vymiešame si polotuhé cesto. Pomocou haluškovača necháme halušky povariť v hrnci s osolenou vodou. Hneď ako vyplávajú na povrch ich vyberieme a premiešame v miske s trochou oleja, aby sa nelepili.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľku taktiež pokrájame na drobno. V rozohriatom hrnci s olejom ju orestujeme. Keď je cibuľka hotová, tak ju stiahneme z plynu a za stáleho miešania pridáme červenú papriku. Paprika sa nesmie pridávať, keď je na plyne, lebo by zhorkla.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Postupne pridáme nakrájené kuracie prsia a chvíľu ich pražíme s cibuľkou.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Ak je mäsko celé obalené v cibuľke a v paprike, tak pridáme vodu a necháme ho dusiť. Dusíme, až kým mäsko nie je uvarené. Cca 10min. po tom, čo voda zovrie pridáme potrebné koreniny a mäso ochutíme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Smotanu zmiešame s múkou a postupne pridávame za stáleho miešania. Smotanu necháme prevariť, dochutíme a môžeme podávať.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Halušky robím z polohrubej múky,vajcia ,vody ,zemiak.......
ešte pridať kvašáky čo mám na balkone a nemá to chybu.....
tak toto je teda riadny prúser , ja som doteraz jedol paprikóš
bez smotany. Ale chutil mi aj tak.
už tu bola diskusia:
varecha.pravda.sk/diskusie/perkelt-alebo-paprikas-/4785-f...