Foto: kattyka
Ak neviete čo s kelom, tu je môj niekoľkokrát odskúšaný recept. Kľudne ho uduste ako kapustu k pečenému mäsku. Je to trošku pikantnejšie, ale Zobraziť celý popisAk neviete čo s kelom, tu je môj niekoľkokrát odskúšaný recept. Kľudne ho uduste ako kapustu k pečenému mäsku. Je to trošku pikantnejšie, ale rovnako chutné.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kel pokrájame tak ako kapustu na dusenie. Nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji vo veľkom hrnci. Postupne pridávame kel, ktorý posolíme a dusíme, až kým ho do hrnca dostaneme všetok. Potom pridáme korenie a rascu, trochu podlejeme vodou , zakryjeme pokrievkou a dusíme.
- 2
Pred koncom dusenia pridáme cukor a ocot a ešte dusíme. Kel má byť jemne príjemne kyselkavý. Najlepšie je to ochutnať a pridať, čo nám tam chýba. Toto sa dá aj dosoliť, aj dokoreniť... Čokoľvek, tak aby nám to chutilo.
- 3
Podávame k pečenému mäsu, s knedľou alebo so zemiakmi. My sme mali pečenú kačku. Mňam. Takýto kel môžeme použiť aj na fliačky namiesto kapusty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu