Kel ako príloha namiesto kapusty

kattyka - fotkakattyka, 22. augusta 2010
Kel ako príloha namiesto kapusty
Foto: kattyka

Ak neviete čo s kelom, tu je môj niekoľkokrát odskúšaný recept. Kľudne ho uduste ako kapustu k pečenému mäsku. Je to trošku pikantnejšie, ale Zobraziť celý popisAk neviete čo s kelom, tu je môj niekoľkokrát odskúšaný recept. Kľudne ho uduste ako kapustu k pečenému mäsku. Je to trošku pikantnejšie, ale rovnako chutné.

8
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Kel pokrájame tak ako kapustu na dusenie. Nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji vo veľkom hrnci. Postupne pridávame kel, ktorý posolíme a dusíme, až kým ho do hrnca dostaneme všetok. Potom pridáme korenie a rascu, trochu podlejeme vodou , zakryjeme pokrievkou a dusíme.

  2. 2

    Pred koncom dusenia pridáme cukor a ocot a ešte dusíme. Kel má byť jemne príjemne kyselkavý. Najlepšie je to ochutnať a pridať, čo nám tam chýba. Toto sa dá aj dosoliť, aj dokoreniť... Čokoľvek, tak aby nám to chutilo.

  3. 3

    Podávame k pečenému mäsu, s knedľou alebo so zemiakmi. My sme mali pečenú kačku. Mňam. Takýto kel môžeme použiť aj na fliačky namiesto kapusty.

Diskusia k receptu

coldbery
Vynikajúci nápad...zmena vždy príde vhod...ja osobne to určite využijem...dávam do KK...:-))))
22janka22
Skvelý nápad, no ja sa zo všetkého najviac teším na tú kapustu tak to asi nepôjde :-)
sovka62
Jedla som, ponúkla nás jedna pani rakúskeho pôvodu a bolo jej veľmi divné, že takú dobrotu nepoznáme. Tak som ho odvtedy pár razy spravila i ja a naozaj je to dobrá kombinácia.
evanaaa
Kel mám síce rada, ale túto kombináciu som neskúšala, aj keď moja švagrina zasa naopak, robila kel z kapusty, čomu som sa čudovala, lebo kel je kel a ka pusta má odlišnú chuť, tá kel nenahradí, ale táto príloha s ami pozdáva, len treba vyskúšať.
alena45
kel mám oveľa radšej ako kapustu, takže určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia