Rožkové špízy

zdezda - fotkazdezda, 25. augusta 2010
Rožkové špízy
Foto: zdezda

Jednoduchá pochúťka pre malých i veľkých, podľa výberu ingrediencií. My ich robíme takto...

4
porcie
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

2
0,25 kg
0,25 kg
Cestíčko:
2
1,5 dcl
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kolieska, asi 1cm. Šunku /môže byť aj jemná saláma, či točená/ a syr nakrájame na malé obdĺžniky, kocky.

  2. 2

    Zarobíme si cestíčko v miske, podľa chuti, má byť hustejšie ako na palacinky.

  3. 3

    Na polovicu prelomené špajdle napichujeme striedavo: rožok, šunka, rožok, syr, rožok, šunka, rožok,syr,...končíme rožkom. Do oddýchnutého cestíčka namáčame priravené špízy a vysmažíme v horúcom oleji. Mne zostalo trochu cestíčka, tak som si vysmažila aj cibuľu, to sú tie kolieska :-))) Podávame s rôznymi prílohami. My sme si dali to, čo vidíte a bolo to mňaaam!

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
:-)))) ďakujem kočky, u mňa to bola z núdze cnosť:-), kamarátka si ich robila včera obyčajnými párkami a veľmi sa jej to chutne papkalo, vraj aj na studeno...treba vyskúšať s tým, čo komu chutí

Pridaj komentár k receptu: