Opitá bezlepková bábovka fotorecept

majkas - fotkamajkas, 25. augusta 2010
Opitá bezlepková bábovka (fotorecept)
Foto: majkas

Receptík som okukala na jednej celiatickej stránke, bolo k nemu veľa kometárov najmä či je likér vhodný pre bezlepkáčov alebo nie. Záver bol taký, Zobraziť celý popisReceptík som okukala na jednej celiatickej stránke, bolo k nemu veľa kometárov najmä či je likér vhodný pre bezlepkáčov alebo nie. Záver bol taký, že keď lieh prejde destiláciou dvakrát, tak zbavený lepku je. Tak som si to vzala za svoje a bábovku som skúšala už druhýkrát. A musím povedať, že opäť nesklamala:) Celiatik, neceliatik, u nás si pochutnali všetci:) Tak aj vám teda dobrú chuť!

20
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks
200 g
200 g
125 ml
pol citróna
250 g
1/2 balíčka
80 g
20 g
Poleva:
1 ks
6-9 PL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme a odvážime si potrebné suroviny.

    Opitá bezlepková bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osobitne v menšej miske (hlbokom tanieri) si zmiešame múku, prášok do pečiva, na malé kúsky nasekanú čokoládu a hrozienka.

    Opitá bezlepková bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme zmäknuté maslo a vymiešame. Nakoniec pridáme citrónovú kôru a vaječný likér. Hmota po vymiešaní vyzerá ako zrazená, ale tak to má byť.

    Opitá bezlepková bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hmoty jemne zamiešame vyšľahaný sneh z bielkov a nakoniec pomaly po lyžiciach prisypávame pripravenú múčnu zmes.

    Opitá bezlepková bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Finálna hmota je pekne hladučká, troška tuhšia ako je bežné piškotové cesto.

    Opitá bezlepková bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hmotu prelejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Pečieme v teplovzdušnej rúre predhriatej na 175 stupňov 1 hodinu. Po prvých 20 minútach pečenia som bábovku prikryla plechom na pečenie, aby sa zvrchu nepripálila. Po upečení vyklopíme z formy na mriežku a necháme vychladnúť.

    Opitá bezlepková bábovka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Príprava polevy - bielok vymiešame s práškovým cukrom na polotekutú pastu (množstvo cukru zavisí od veľkosti vajíčka), pridáme citrónovú šťavu a vaječný likér. Hotovú polevu natrieme mašlovačkou alebo polievame lyžicou na vychladnutú bábovku a necháme stuhnúť.

    Opitá bezlepková bábovka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

angelheart
Milujem hrozienka a čokoládu a bábovku a ... mňaaaaaaaam, to musí byť pecka :) :) :)
elisticka
@Majkas prekvapujes :-))vyzera babovecka super ukladam a vyskušam:-)ale neviem ci ten liker moze byt kupovany alebo domaci.
majkas
@elisticka to neviem, domaci nemame k dispozicii tak posluzil aj kupovany. a ved to asi poznas, ze kazdy celiatik dietu dodrziava inac aj napriek tomu ze by mala byt rovnaka 100% bezlepkova... pri sucasnom mnozstve konzervantov a kadejakych ecok a pod. je dost tazke urcit si hranicu. hlavne je, ako sa clovek citi ;)
celka
Určitě vyzkouším. Bude to změna, protože jsem teď pekla samé
ovocné koláče.
barbie
výborná, mala úspech, odporúčam-
namiesto čokolády som dala 2 marcipánovo-čokoládové tyčinky a trošku kokosu... alebo môže byť aj margotka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia