Foto: amelie
Baklazan je v v stredomorskej kuchyni oblubenou zeleninou. Male vychladene zavitky s roznou naplnou sa podavaju k aperitivom alebo ako studene predjedlo.
príprava
Postup
-
1
Baklazan pokrajame pozdlzne na co najtensie platky, osolime a nechame na podnose "vypotit".
-
2
Roquefort rozpucime vidlickou, cesnak prelisujeme a vsetko zmiesame s horcicou. Roquefort je pomerne slany, sunka tiez ( mozeme pouzit inu susenu sunku, napriklad prosciutto, bayonnsku ), preto radsej zmes ochutname a v pripade potreby zjemnime hustou smotanou. Mozzarellu pokrajame na hranolceky. Platky baklazanu opecieme na malom mnozstve oleja a osusime na papierovej utierke.. Kazdy platok natrieme syrovo-horcicovou zmesou a na nu dame platok sunky rovnako siroky ako platok baklazanu. Na jeden koniec polozime 1-2 hranolceky mozzarelly a zrolujeme do zavitku. Zavitky poukladame na podnos tesne vedla seba a ulozime aspon na 1 hodinu do chladnicky.
Diskusia k receptu