Baklažánovo-roquefortové závitky

amelie - fotkaamelie, 22. augusta 2010
Baklažánovo-roquefortové závitky
Foto: amelie

Baklazan je v v stredomorskej kuchyni oblubenou zeleninou. Male vychladene zavitky s roznou naplnou sa podavaju k aperitivom alebo ako studene predjedlo.

20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
150 g
150 g
125 g
3 struciiky
2 pl




Postup

  1. 1

    Baklazan pokrajame pozdlzne na co najtensie platky, osolime a nechame na podnose "vypotit".

    Baklažánovo-roquefortové závitky - obrázok 1
  2. 2

    Roquefort rozpucime vidlickou, cesnak prelisujeme a vsetko zmiesame s horcicou. Roquefort je pomerne slany, sunka tiez ( mozeme pouzit inu susenu sunku, napriklad prosciutto, bayonnsku ), preto radsej zmes ochutname a v pripade potreby zjemnime hustou smotanou. Mozzarellu pokrajame na hranolceky. Platky baklazanu opecieme na malom mnozstve oleja a osusime na papierovej utierke.. Kazdy platok natrieme syrovo-horcicovou zmesou a na nu dame platok sunky rovnako siroky ako platok baklazanu. Na jeden koniec polozime 1-2 hranolceky mozzarelly a zrolujeme do zavitku. Zavitky poukladame na podnos tesne vedla seba a ulozime aspon na 1 hodinu do chladnicky.

Diskusia k receptu

alexdidi
Veľmi sa mi páči takéto predjedlo....výborné, určite vyskúšam
coldbery
Na posedenie k vínečku,alebo hruškovici...to by známi pozerali...vyskúšam :-)))
lucylee
krásny a originálny recept, také typické francúzske
huck
Amelie - mnjaaam! Presne na moju mieru šite ! :)
celka
Ukládám si, určitě vyzkouším.
samanka
hmmm..@Amelie tak takúto pochúťku z baklažánu som ešte nerobila. Ukladám a pri najbližšej grilovačke predložím hosťom...:-)))
amelie
recept je vyskusany, v lete robim tieto zavitky (okrem inych "aperos") dost casto. treba iba ustrazit slanost, vstupne suroviny su rozne.
pivonka
Páči sa mi to, tú smotanu pridám, aspoň trošku. ide do KK.
alexdidi
Robila som Tvoje závitky....ja som použila gorgonzolu, cottage cheese aj trochu kyslej smotany...boli fantastické, ďakujem za recept a každému môžem len doporučiť....ešte chcem dodať, že baklažán som opekala na grilovacej panvici, takže závitky boli aj krásne pružkované...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia