Tento recept mi prezradila jedna stará pani učiteľka a ona ho mala od svojej babky. Takže je vskutku už starý. Určite mnohé z vás Zobraziť celý popisTento recept mi prezradila jedna stará pani učiteľka a ona ho mala od svojej babky. Takže je vskutku už starý. Určite mnohé z vás ho poznajú v iných obmenách. V našej rodine si ho dávame často v nedeľu po obede ako dezert ku zmrzline.
porcií
príprava
Postup
-
1
Slivky umyjeme a odkôstkujeme a vložíme do väčšej nádoby, aby sme ich mohli miešať. Zasypeme ich cukrom a kakaom. Po hodine ich pomiešame a necháme odstáť aspoň 8 hodín (najlepšie z večera do rána).
- 2
Potom ich ukladáme do umytých a vysterilizovaných zaváracích pohárov (ja používam 3 decové od tatarky) do troch štvrtín. Na záver zalejeme státím vzniknutou šťavou. Poháre uzavrieme a sterilizujeme asi 10 minút pri 80 stupňoch.
- 3
Kedykoľvek v roku ich podávame: aj samostatne, aj na zmrlinu, aj na "šomlói" halušky. Je to neskutočne vynikajúca mňamka. Ak vám zostane ešte šťava, môžete ju okamžite skonzumovať so zmrzlinou, alebo len vypiť. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu