Foto: enerrgizer
Keď vidím krásne hovädzie, tak ho musím kúpiť. Teraz som z neho spravil stroganov...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...pripravíme si všetky suroviny, odblaníme mäso a nakrájame ho na rezne, asi tak centimeter hrubé. Dôležité je, aby sme ho krájali priečne, cez vlákna...
-
2
...rezne nakrájame na tenké rezančeky, asi takto...
-
3
...ochutíme ČMČK (čerstvo mleté čierne korenie), soľou, worčestrovou omáčkou, kečupom, plnotučnou horčicou a olejom. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky. Dobre premiešame a necháme odpočívať v chladničke 23,5 hodiny...
-
4
...na druhý deň si rozpálime kúsok oleja vo woku a orestujeme napácované mäsko. Restujeme len chvíľku, mäso je na jemno nakrájané a nepotrebuje dlhú prípravu, o chvíľku je hotové...
-
5
...podávame s hranolkami a tatárkou...dobrú chuť
en.wikipedia.org/wiki/Beef_Stroganoff...
A k názvu - ak by to nebolo pod týmto názvom, možno by som si recept ani nevšimla. Ak budem chcieť zaručené originály s presnými normami prípravy, nebudem chodiť na Varechu ale do encyklopédií.
Dakujem za recept, myslim,ze pravy Stroganov je prave z hovadzieho.