Medové krídelká
Tento recept som vyskusala prvy raz . Pochadza z receptov" Varime s medvedom" . Obavala som...
Zemiaky s nivou
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Scedíme a odrežeme hornú tretinu ako vrchnák....
Rebarborový krém
Očistenú rebarboru zalejte troškou vody, pridajte cukor a krátko povarte, zahustite jedným sáčkom vanilkového pudingu. Do pol...
Vyprážané roštenky
Komentář k receptu na roštěnky Girardi od Marlen, kde píše o velmi křehkém a uleželém masíčku,...
Gyros šalát
V jedno teplé, aprílové popoludnie sme grilovali kuracie prsia. Zabudli sme na pečivo, tak čo...
Bábovka raz - dva
Dnes som ju piekla v malom pekáčiku, nie v bábovkovej forme, lebo som si ju...
Mäsová roláda v parnom hrnci
Dlho som váhala či zverejniť tento recept pretože mäsová roláda je celkom bežný recept a dá sa...
Knedlíčky s čiernym korením
Oblíbená příloha k "hovädziemu ako divina". "Těsto" připravuji v den, kdy nakládám maso, obojí...
Hovädzie ako divina
Netradiční úprava hovězího masa, vhodná i pro návštěvy, je vcelku jednoduchá na přípravu a může...
Kuracia huspenina
Kuracie mäso umyjeme a osušíme a v rozpálenom oleji na panvici z oboch strán dozlatova upečieme...
Bravčové pečené so syrom
Mäso narežeme až ku kosti (ale aby ostalo v celku) na plátky a osolíme. Obidva druhy...
Bravčová pečeň na orientálny spôsob
Pečeň umyjeme a osušíme. Pokrájame na kúsky a opražíme na oleji. Okoreníme mletým čiernym korením,...
Bravčové rezne s jogurtovou omáčkou
Mäso umyjeme, osušíme, orežeme mastné. Osolíme a opaprikujeme. Syr nakrájame na pruhy 4cm...
Pletenec troch chutí: orechovo-makovo-kakaový
Tento koláč som mala u kamarátky Trúdiky z Janík , nedalo mi aby som ho...
Fazuľový šalátik
Kúpila som konzervu červenej fazuľky tak som niečo namiešala dúfam, že aj vám bude chutiť ako...
Bravčová minútka
Keď treba niečo expresne uvariť, robievam tieto minútky, dajú sa aj z kuracieho alebo morčacieho...
Spišský tanier
Také jedlo sme si raz objednali na salaši pri Starej Ľubovni. Doniesli nám ho na veľkej mise...
Bulharská fazuľová polievka - bob čorba
Aj v Bulharsku sa varí viacej druhov fazuľovej polievky - z bielej i strakatej fazule , ...
Fajnová žemľovka
Žemľovku som do mojej 45-ky nikdy neochutnala. Mala som k nej odpor, veď ako už...
Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...
Citrónové kačacie stehná
Med, aníz, sójovú omáčku, zázvor, citrónovú kôru a šťavu 10 minút varíme,...
Morčacie stehná s mandľovou plnkou
Očistené a umyté morčacie stehná vykostíme. Príprava plnky: Mandle sparíme, olúpeme a najemno nakrájame...
Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame...
Kuracie stehná na šolete
Šolet je strukovinové jedlo, krorési židia pripravujú na sabat deň vopred v kameninovej nádobe v rúre,...