Foto: elisticka
Keď mi prišla výhra z Varechy muffinková forma tak som chcela vyskúšať aká je a upiecť nejaké ale celiatické muffinky.Viem že už nejaké v Zobraziť celý popisKeď mi prišla výhra z Varechy muffinková forma tak som chcela vyskúšať aká je a upiecť nejaké ale celiatické muffinky.Viem že už nejaké v receptoch sú ale ja som si tento recept vymyslela a dopadol dobre ,i keď sa snažím nejesť sladké ale tieto sú vynikajúce a je veľká škoda že sa to tu nedá hneď ponúknuť na ochutnávku:-)))))
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
90 g |
|
160 g |
|
360 g alebo zakysanka |
|
70 g |
|
140 g |
|
80 ml |
|
1+1/2 KL |
|
2 ks |
|
|
|
1 ks - krémový prášok |
|
2 kl |
|
6 PL |
|
300 ml |
|
|
Postup
-
1
pripravíme všetky potrebné suroviny odvážime múku a cukor
-
2
prvú si uvaríme plnku:mlieko,zlatý klas ,cukor a kávu uvaríme na hustú kašu a necháme vychladiť
-
3
celé vajcia dáme do nádoby a pridáme cukor
-
4
múky zmiešame a prisypeme sodu bicarbonu
-
5
vajcia s cukrom vymixujeme do peny pridáme cmar a domixujeme
-
6
do tekutej masy prisypeme suchú zmes a premiešame už len lopatkou ale nie dlho len dovtedy kým sa ingrediencie nespoja
-
7
lyžičkou dávame cesto do vystlanej formy asi tak po 1 lyžičke
-
8
do stredu košíčka uložíme puding a znova nalejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180st. na 30 minút
-
9
necháme vycladiť najskôr 5 minút vo forme a potom vybereme na tácku
-
10
bielu čokoládu a kávu dáme roztopiť do mikrovlnky
-
11
polejeme muffinky a prizdobíme.mali by tam byť orechy ale som nemala tak som dala sušené brusinky.sú veľmi jemné a lahodné....dobrú chuť:-))
A boky muffiniek sú chrumkavejšie.