Kávové srdiečka

marikasu - fotkamarikasu, 3. októbra 2010
Kávové srdiečka
Foto: marikasu

Možno aj inšpirácia k blížiacim sa Vianociam.

Suroviny

300  g
100  g
1  kus
2  kusy
4  ČL
200  g alebo maslo
Na polevu:
2  PL do hmoty
1  ČL
1 PL vriaca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spracujeme a necháme chvíľu odpočinúť. Nemusíme ho odkladať do chladničky, pracuje sa s ním dobre. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme srdiečka (alebo iné tvary), ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 175 st. C asi 8 minút.

  2. 2

    Vychladnuté srdiečka spojíme pikantným džemom, ja som použila višňový.

  3. 3

    Na polevu si vymiešame cukor, kávu a vriacu vodu, podľa potreby pridáme cukor, alebo vodu. Srdiečka potrieme polevou, môžeme pofŕkať čokoládou.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

evusik
veľmi vydarený recept, mám tip na Vianoce, pekné foto :-)
evia
krásna poleva, polievajú sa vychladnutou polevou? ukladám do KK

marali
Oblubujem keksiky,tento som este nemala,takze dakujem a na vianoce isto urobim
gittka
recept na kávové ešte nemám,takže ukladám a skúsim
bea21
TIE SU KRAAAAASNE. UKLADAM A VYSKUSAM.
sovka62
Aj ja vyskúšam, aspoň miniem žĺtky, ktoré mi zostanú, keď budem robiť Egreškine trubičky.
remcula
Klobouk dolů, to je nádhera!! Ta kávová poleva je nádherná a já si ukládám tento tecept, děkuji moc!!
marikasu
Všetkým vareškám veľmi pekne ďakujem za komentáre:-) Keď ich upečiete, dajte vedieť, ako Vám chutili.
evia poleva počas miešania trošku vychladne, takže sa polievajú vlažnou polevou. Keby bola poleva úplne studená, začala by sa na povrchu tvoriť škrupina. A ešte dodatok - po upečení sú chrumkavé, na druhý deň mäkučké :-))
enge149
súhlasím s @marienkou ,typiické lin.cesto čo pečieme z hlavy,ľahký a zapamätateľný recept ako sme sa ho učili aj v škole,preto tam idú iba žltka,aby bolo cesto mäkučné,tiež vyskúšam tú polevu,ďakujem
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
tá poleva uschne? Môžu sa ukladať aj na seba? Chcem skúsiť na svadbu.
marikasu
esi tá poleva pekne uschne, každý rad preložíš papierom a môžeš ukladať na seba, skús a napíš ako sa Ti podarili :-)
evusik
minulý týždeň som piekla, síce iné koláčky ale došla mi čokoládová poleva a tak som sa pomrvila na Vareche a urobila som polevu podľa tvojho receptu. Bola fakt výborná. Presne ako na tvojom obrázku. Krásne lesklá a nelepivá. @esi určite vyskúšaj uvidíš že budeš spokojná tak ako ja :-)
marikasu
evusik som rada, že sa Ti poleva vydarila a že si bola spokojná :-)
evia
no mne sa asi poleva nevydarila, ja som ju nešľahala, iba miešala a zostala mi taká vodová, lepkavá, kde som urobila chybu?
alena45
a prosím, ako ju nanášate ? Polotovar už mám pripravený.
alena45
ďakujem, aj ja to tak robím, ale Tvoje srdiečka sa mi zdali akési dokonalejšie.
alena45
a aj zostali. Neviem, ja som dala instantnú kávu Nescafé a tá sa mi nevedela rozpustiť, dala som to do mikrovlnky, čo bola veľká chyba, potom som to riedila kvapkami vody, ale na Tvoju polevu sa nepodobá. Možno som mala kávu najprv pomlieť na prášok.Tak nabudúce.
marikasu
alenka ja som použila Jacobs Velvet, tá je úplne jemná
alena45
však potom mi to došlo, škoda, že si to nenapísala v recepte. Nenapadlo ma, že sa mi Nescafé v horúcej vode nerozpustí, keď sa v káve rozpustí. Na rok budem múdrejšia a možno aj ostatní sa na mne poučia. Ale inak sú chutné, jeden mi praskol v ruke, tak som ho musela zjesť.
alena45
včera som cesto znovu zarobila, piecť budem zajtra a dám si pozor na tú polevu. Minulý rok patrili k najchutnejším.