Foto: marikasu
Možno aj inšpirácia k blížiacim sa Vianociam.
Postup
-
1
Suroviny na cesto spracujeme a necháme chvíľu odpočinúť. Nemusíme ho odkladať do chladničky, pracuje sa s ním dobre. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme srdiečka (alebo iné tvary), ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 175 st. C asi 8 minút.
- 2
Vychladnuté srdiečka spojíme pikantným džemom, ja som použila višňový.
- 3
Na polevu si vymiešame cukor, kávu a vriacu vodu, podľa potreby pridáme cukor, alebo vodu. Srdiečka potrieme polevou, môžeme pofŕkať čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
evia poleva počas miešania trošku vychladne, takže sa polievajú vlažnou polevou. Keby bola poleva úplne studená, začala by sa na povrchu tvoriť škrupina. A ešte dodatok - po upečení sú chrumkavé, na druhý deň mäkučké :-))