Croissant čokoládovo-kávovo-kokosový

sebastianko - bez fotkysebastianko, 5. októbra 2010

Suroviny

1 kg
6 dcl
1 ks
1 ks
1,5 dcl
2 PL
1 KL
150 g
4 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto zamiesime, rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti dáme 4 pol. lyžice kakao a l káv.lyž. nescafé, do druhej časti pridáme 150 g kokos strúhaný. Obidve časti zapracujeme a necháme vykysnúť. Po vykysnutí každú časť rozdelíme na 5 bochníkov. Každý bochník rozvaľkáme vo veľkosti plytkého taniera. Na tmavý kruh dáme biely, prevaľkáme a rozdelíme na 8 trojuholníkov, na každý trojuholník na širšiu časť dáme nutelu (mak, orechy...)stočíme od širšej časti (tmavá časť na vrchu).Potrieme cukrovou vodou pred a po pečení (asi l dcl vody a 1 PL kryštál.cukor)

Diskusia k receptu

jeka
už som robila ,ale bez kokosu,ukladám a dakujem za recept
dydya
tento recept som hladala asi styri roky u kolegyn,priateliek a pod a teraz som ho konecne na tu na vareche co ma nesmierne potesilo okamzite ukladam do KK ,Kedysi som ho nasla v neakom casopise a croisanty su perfektne ,moje deti ich tak dlho zobronili ze mami urob tie super croisanty a teraz im ich konecne mozem zase urobit hned zajtra sa na ne chystam.....dakujeeeem velmi ste ma potesili aj to je slabe slovo