Foto: atekketa
Tento recept mám ešte od mojej starej mamy.
12
porcií
porcií
140 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
5 kusov |
|
100 gramov |
|
50 gramov |
|
150 gramov |
|
1 lyžička |
|
10 gramov |
|
150 gramov |
|
20 gramov |
|
0,5 decilitra |
|
0,5 decilitra |
|
125 gramov |
|
1 lyžička |
|
100 gramov |
|
2 lyžičky |
|
1 kus |
|
Postup
-
1
Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh do ktorého primiešame zľahka žľtky a sypké suroviny ktoré som si spolu zmiešala
-
2
Cesto vylejeme do formy a upečieme.
-
3
po vychladnutí prekrojíme na tri pláty a naplníme.
-
4
PLNKA:Kávu zalejeme horúcou vodou a precedíme,z polovice cukru urobíme karamel,
-
5
zalejeme kávou aby sa karamel roztopil,
-
6
potom prilejeme mlieko v ktorom som rozmiešala múku a uvaríme hustú kašu.
-
7
Maslo vymiešame s druhou polovicou cukru a pridáme vychladnutú kašu
-
8
Plnku necháme vychladiť a naplníme pláty.
-
9
Poleva:bielok vymiešame s cukrom a silnou kávou,natrieme na korpus.
Diskusia k receptu