Odľahčené falošné tiramisu

kristina86 - fotkakristina86, 4. októbra 2010

Originál tiramisu je dosť mastná a mega kalorická bomba, tak som si vytvorila skombinovaním troch rôznych receptov "Odľahčené alebo ak chcete falošné tiramisu". Kalorické Zobraziť celý popisOriginál tiramisu je dosť mastná a mega kalorická bomba, tak som si vytvorila skombinovaním troch rôznych receptov "Odľahčené alebo ak chcete falošné tiramisu". Kalorické je tiež, ale keďže polovicu mascarpone nahradíme tvarohom, mám tak aspoň trochu pocit, že je tam aj niečo zdravé:)

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

6 PL
100 g
250 g
250 g
75 ml (šlahačka)
1 balíček
 na posypanie
1 väčšie balenie
 uvarená




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme smotanu s polovicou práškového cukru.

  2. 2

    Druhú polovicu vmiešame do mascarpone a tvarohu.

  3. 3

    Obidva krémy spolu zmiešame a pridáme ešte vanilkový cukor. (kto nemá rád príliš sladké môže použiť pol balenia, prípadne podľa chuti)

  4. 4

    Uvaríme si kávu a pridáme do nej amareto. V prípade, že chcete šťavnatejšiu verziu, môžete celé piškóty ponoriť do kávy s amaretom. Alebo ich len pokvapkať a nechať vsiaknuť. Piškóty použijeme dlhé, rovnako ich však môžeme nahradiť klasickými, ktorých ale budeme potrebovať viac.

  5. 5

    Môžeme začať vrstviť. Ja som použila okrúhlu formu, môžete ju však nahradiť akýmkoľvek iným tvarom. Prípadne urobiť 6 "tiramisu" pohárov. Prvá vrstva sú piškóty, nasleduje krém, opäť piškóty a krém.

  6. 6

    Na pár hodín dáme stuhnúť do chladničky a pred podávaním posypeme kakaom. Dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

evanaaa
Prečo falošné? Veď sa to veľmi nelíši od pôvodnej verzie a ak si myslíš, že ano, tak všetky tie tiramisu, aj čo sú tu, sú falošné, lebo aj originálov je asi viac. A všetky, pravé aj falošné sú dobré, aj toto tvoje.
bababa
Tiež by som Tvoje tiramisu nenazvala falošné. Aj z finančného hladiska je nezanedbatelná zámena mascarpone tvarohom a chuťovo je to výborné aj zmes
kristina86
marienka44: polovica práškového cukru, nie šľahačky
a čo sa týka názvu, nech si ho nazve každý ako chce, myslím, že to je najmenej podstatná vec receptu
bedrunka
Budem konzervatívna a možno aj protivná. Na tiramisu nevidím nič bombové okrem toho, že má skutočne veľa kalórií a aj finančne je to drahá záležitosť. Takže konečný výsledok je nie taký úchvatný. Keďby ste len časť z tých surovín použili do tvarožníka, tak si budú oblizovať prsty aj uši až hen v Taliansku...
sovka62
@bedrunka : ja tiramisu tiež nemusím, ale poznám ľudí, ktorí by si zaň dali koleno vŕtať. Jedna z mojich vnučiek si ho vždy želá namiesto narodeninovej torty. Koľko ľudí, toľko chutí a určite nie je žiadne jedlo, ktoré by chutilo úplne všetkým. Veď aj o tom je Varecha, že si tu každý nájde to svoje.
janger
Ja ho robievam ""neodlahcene"" :-))). Mame tiramisu velmi radi. Aj s tym tvarohom moze byt chutne... Kazdy recept ma nieco zaujimave a svojske...Vyzera lakavo!
babav
Tiramimisu je chutny a hlavne rychly zakusok.Odlahcila si ho tym,
ze si vynechala vajicka ,ale nerozumiem preco si myslis ,
ze mascarpone je nezdravsi ako tvaroh .Na vareche je uz pridanych vela verzii odlisnych od originalu,ale aj tak chutnych;-).
tetuska
robím odľahčené, s nátierkovým maslom bez príchute...
evanaaa
Myslím, že mascarpone je niečo ako čerstvý jemný syr a možno zložením lepší ako náhrada, nátierkové maslá, ale tá cena, preto nám stačí tá lacnejšia náhrada.Dnes som videla ricottu, 250 gr. asi okolo 1,50 e.,aj tá je dobrá.
katica76
mascarpone nie je "ako" tvaroh, nepodoba sa na tvaroh ani chutou. Tvaroh je chutovo sviezi, kyselkavy. Mascarpone chuti ako koncentrovana slahacka. Podla mna je uplne v pohode ak sa jedna surovina nahradi druhou, ale vysledok nikdy nebude ten isty. Co ale nemusi byt vobec na skodu. Kto tu na Vareche tvrdi, ze to chuti podobne, tak asi v zivote nejedol mascarpone.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia