Ovocná torta s kávovou príchuťou fotorecept

martina34 - fotkamartina34, 3. októbra 2010
Ovocná torta s kávovou príchuťou (fotorecept)
Foto: martina34

Konečne som vyskúšala zebrovú tortu. Zvyknem robievať len klasické korpusy, no teraz som sa odhodlala a myslím, že sa mi podarila.

120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
400 g
500 g
1 ks
2 PL
2 dcl
2 dcl
1,5 dcl uvarená silná
Plnka:
300 ml
3 PL
180 g
250 g
Ovocie:




Postup

  1. 1

    Žĺtky, cukor, olej si vyšľaháme mixérom, pridávame vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Postupne primiešavame vyšľahaný sneh z bielkov. Polovicu cesta si zmiešame s kakaom. Hrniec, alebo nádobu na tortu vystlieme papierom na pečenie na dne. Postupne do stredu lievame po dve lyžice svetlej a dve lyžice kakaovej hmoty striedavo. Pečieme cca hodinu na 180 stupňoch. Ja som postupovala ako je v recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/zebrova-torta/6328-recept.html

    Ovocná torta s kávovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečenú vychladnutú tortu si rozrežeme pozdĺžne na dve rovnaké časti.

    Ovocná torta s kávovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obe časti popolievame uvarenou vychladenou silnou kávou.

    Ovocná torta s kávovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokým pečieme korpus, pripravíme si krém. Do hrnca dáme variť mlieko, v ktorom sme si vymiešali múku a cukor. Uvaríme hustú kašu, do ktorej pridáme 10 čl uvarenej kávy. Keď kaša vychladne, vmiešame heru a krém vyšľaháme.

    Ovocná torta s kávovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Časť plnky natrieme na rozrezaný korpus, poukladáme maliny a prikryjeme druhou časťou, ktorú tiež najskôr natrieme krémom, aby to spojilo maliny.

    Ovocná torta s kávovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celú tortu potrieme krémom, posypeme grankom a poukladáme ovocie. Prípadne môžeme poliať čokoládou a použiť aj inú ozdobu.

    Ovocná torta s kávovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte krajšie vyzerá v reze.

    Ovocná torta s kávovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

babav
@martina , je krasna a musi byt aj chutna naplnena tak ako si ju urobila .Zebrova sama o sebe je chutna ,ale troska fadna;-)
remcula
Je to moc hezké, já bych si netroufla.. Už jsem to viděla někde na fotce a moc obdivuji autorky, že jsou tak šikovné.
evanaaa
Remcula, ja somju síce tiež nerobila, ale nezdá sa mi to taký problém - cesto je klasické, krém tiež nie je taký ťažký a potom len ukladať striedavo tmavé a bledé cesto a pozorovať, ako sa pekne rozlieva a vytvára vzor. Avýzdoba je na tebe. Martinka si dala tú robotu a výsledok je pekný a dobrý.
evanaaa
Martinka, krásne si ju vyzdobila.A to ovocie v nej....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia