Prsia s kávovou plnkou

mariena1 - fotkamariena1, 3. októbra 2010
Prsia s kávovou plnkou
Foto: mariena1

Chcela som prekvapit zata,a podarilo sa...

Suroviny

5 ks
20 dkg
1 ks
5 PL teplá
1/2 sačka
20 dkg
5 dkg
PLNKA:
2 PL kopcovito
20 dkg
2
2 PL
35 dkg




Postup

  1. 1

    Pripravime si piškotove cesto,upečieme.Ja som nemala formu,tak som si vykrojila.Prekrojime a naplnime plnkou:Mletu zrnkovu kavu zalejeme horucou vodou do 1/2 l. Nechame 20 min.Potom scedit cez sitko alebo platno.Dolejeme do 6dcl.Pridame 20dkg cukru a 2PL polohrubej muky.Uvarime.Po vychladnuti spojime s vyšlahanym maslom.Cesto prekrojime a naplnime.

    Prsia s kávovou plnkou - obrázok 1
  2. 2

    Zo zbytku som si pripravila punčovinu.Do jedneho som vložila vodku prepichla slamkou a dotvarovala prsia.

    Prsia s kávovou plnkou - obrázok 2
  3. 3

    Potiahneme modelovacou hmotou.Vytvarujeme bradavky,odstrihneme slamku.

    Prsia s kávovou plnkou - obrázok 3
  4. 4

    Urobime "košielku" a nahrdelnik.Možeme lubovolne ozdobit.

    Prsia s kávovou plnkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

papradka
Je to nechutné.Už sa tu začínajú ukazovať recepty z Mimibazaru, kde je týchto somarín neúrekom.
zdezda
Noooo, ten šašo sa mi viac páči, pre mňa je tento typ torty trochu vulgárny, no mladému sa to asi rátalo, však, dcérka nežiarlila :-)?
huck
Mariena1 určite si si dala namahu, to je evidentne o tom netreba vobec diskutovat. Lenže diela tohoto typu neuprednostnujem. No a naozaj si neviem predstavit, že by som to mala urobit niektoremu z mojich zatov. Určite by boli presvedčeni , že sa so mnou (prinajmenej) niečo dramaticke deje:) . Šašo je nadherny - si šikulka.
arkoiris
mariena1,podľa mňa,stačilo pre zaťa to srdiečko a z tej punčoviny radšej gulôčky narobiť.Torty takéhoto druhu nemusím,keby mne niekto daroval tortu tohto typu tak sa urazím,tým nechcem povedať,že som nejaký puritán,ale toto je nevkusné a potom načo sú mu takéto,veď má prsia tvojej dcéry,nie?
hamana
priklaňam sa k názoru ktoré predo mnou napísali... Ja si tiež neviem predstaviť že by som podobnú tortu upiekla zaťom . Iste ta torta bola dobrá je precízne dozdobená ale nepači sa mi motív.
torticka
Náhodou je to sranda. Veď sranda musí byť, aj keby chleba nebolo.
mariena1
Ono,každemu podla chuti.Moj zat si nemyslel nič take ako pišeš,len sa pital či bude tala dobra ako je pekna.Inač je to horšia makačka ako pri ostatnych čo som robila..
mariena1
Tak ako ini tu prezentuju svoje vytvori,snažim sa aj ja odkedy som našla tuto stranku.Každy mame ine nazory,ine chute...
remcula
Tak já musím reagovat jinak.. Tenhle dort je nádherný a autorka s ním měla určitě kupu práce. Umím se úplně vžít do jejich pocitů, když všichni kritizují. U nás se takový, ale ne zdaleka tak krásný dort prodává v cukrárně a nikdo se nepohoršuje!! Navíc stojí velkou kupu peněz. Já v tom krásném díle nevidím vůbec nic zavádějícího. Svět je mnohem zkaženější jinde, ne v cukrářských rukách.

Mariena1, nic si z toho nedělej, 100 lidí, 100 názorů.
jeka
@marienka1 ,tortička je pekná,je to recesia.Prihlásila som sa na varechu ,aby som spoznala čo sa varí a pečie vo svete,a zístila som ,že už sa nepečú tie maslové a čokoládou pooblievané torty.Ja by som si nato netrufla,závidim Vám.
enge149
tiež súhlasím,je toho veľa na mimibazare,ale komu sa páči tak "OK"ja by som ju nechcela dostať,dôležitejšia je aj tak chuť domácej torty"
evanaaa
Súhlasím s Remculou atými, ktoré sú za recesiu. Ja na tom nevidím nič zlé, je to oslava tej krajšej časti ženského tela, je pekná ( tortička ), chutná, možno muži niesú takí puritáni, iste by sa im pozdávala. V sobotu som v Stupave videla vankúšik v tejto podobe - ženských pŕs z ovčej vlny a ľuďom sa páčil. A tiež som takéto dielko videla už viac krát, mňa to nepohoršuje. Ale beriem, každý sme iní.
evanaaa
A mimochodom, niečo podobné tu už bolo a nik nebol proti, ak sa nemýlim.
palokuchki
@mariena nedalo mi ohlasit sa este raz. Torta ako taka je naozaj vymakana, urcite ti to dalo vela roboty. Robim torty tiez, nikdy ich nemam take pekne ako vy na vareche, takze viem, kolko je s tym roboty Mas v nej aj kavu; myslim si ze mas aj celkom dobru sancu vyhrat. Akurat ten motiv, ja by som taku tortu neurobila svojmu zatovi, ale naozaj kazdy sme iny.
remcula
Můj zeť by mne za takový dortík nosil na rukách a obávám se, že by ho i snědl úplně sám!! Kéééž bych ho uměla!! :-)))
zsuzsu
myslím,že kritika je potrebná,ale bolo jej tu dosť tej negatívnej,ja by som takúto tortu veru dala spraviť zo šupy poviem trom ľudom... je skveláá a sranda fakt musí byť...ja dávam 10 bodov z desiatich :))
siskam
Absolútne súhlasím s tým, čo napísala remcula. Žiadna kritika tu nie je namieste. Je to len vec názoru.
hamana
Ja som nekritizovala ale napísala svoj názor ,že sa mi nepáči a na vareche snad každy píše uprimne čo si mysli a čo sa komu páči. Takže čo dalej? nemáme písať to čo si myslime ale všetko vychvaliť , aj ked to tak nemyslíme? Alebo žeby recesia? možno v umení , mode . a aj v receptoch???
huck
ved tu nejde o žiadnu kritiku!!! Skor o vyjadrenie svojho nazoru. A ako tu už niekto spomenul - 100 ludi - 100 nazorov!
jana1
Mne sa to veľmi pači,a ukladam si ho.Ešte som nikomu nepisala svoj komentar,aspon si ma naučila,ako sa taka kraaaaaaasna torta pečie:)
moli
Ja si myslím, že ak sa niekomu či už tento recept, alebo iný nepáči aj tak je nemiestne a minimálne neslušné aby sem písal kritiku!!!Nemyslím si, že portál varecha vznikol pre tieto účeli!!!Ak sa niekomu dielo neľúbi, to je jeho starosť, a netreba sem naozaj písať ani zavádzajúce a klamlivé komentráre.Koľko ľudí toľko chutí, každému sa páči niečo iné, no ponížiť niekoho prácu, v ktorej je veľa veľa úsilia je nemiestne.Ja sama robím takéto torty, majú obrovský úspech nie len v kruhu mužov a každý sa klania pred mojou prácou!!!A tiež nezabúdajme na to, že veľa krát sa v živote človek stretne so zákernosťou, ktorá vyplýva práve zo závisti!
mariena1
Moli,maš pravdu.Myslim ,že nech každy skusi urobit a tak hodnotit.Mnoho ludi si mysli,že torty musia byt len kremove.
altyn
Ja si myslím @marienka1 že torta je dobrá a určite chutná ale niektorým možno vadia len tie bradavky. Ak by ich nebolo vidno, tak by nenamietali. :-)))))))))))))))))
999kika
Ach jaj tolko reci pre jedny prsia...fakt asi ide len o tie bradavky, s tym musim suhlasit :D Ale je to smiesne, ta torta je majstrovske dielo a som presvedcena, ze kazdeho normalneho chlapa by takyto kusok potesil, a ak by povedal, ze nie, tak by jednoducho klamal... :-)))
mariena1
Vdaka.Ono som mala asi dat vyšie krajku,ale mi to nejak nevychadzalo,prepočitala som sa.Mam aj viacej tort,ale pre istotu to tu nedavam,radšej na inu stranku,kde uznaju robotu...
yana
Aj mne sice oci vyliezli, ale moj muz by taku tortu urcite uvital. len kto by sa s tym babral. Je krasna.
hubarka35
tortička je krásna super nápadik s tou vodkou a slamkou musim nabuduce aj ja to tak zrealizovat.....podaktori len kritizuju ich vec a názor-mne sa to páči...
mikat
Súhlasím vo všetkom s @moli .... Dámy, ktoré ste negatívne komentovali túto tortu, ste naozaj netaktné... Ak chcete "vyjadrovať svoj názor", tak skúste komentovať VŠETKY recepty! Prečo komentujete len niektoré? Pozrite si, koľko receptov je úplne bez komentára alebo s jedným až tromi komentármi... Tam sa realizujte! Nemusíte skladať ódy ku každému receptu a chváliť aj to, čo sa vám nepáči.... ale platí jednoduché pravidlo - keď sa mi niečo nepáči, jednoducho ten recept zavriem a idem ďalej... Hľadám to, čo ma zaujíma.. Skúste sa vžiť do kože autorky, ako by vám bolo?? Myslím, že by ju menej bolelo, keby tu našla síce len 2 komenty, ale pozitívne ako 6, ale negatívnych...
K torte - @mariena1 , torta je perfektná, krásne ozdobená. Je dosť verná ozajstným prsiam :) Ako si docielila ten lesk? Vyzerá to ako živé :P
mariena1
Vdaka za komentar,ozaj som sa namakala na tom...Lesk: Natriem to tenko olejom,ked sa mi podari viacej tak utriem kuch.utierkou
mikat
Aha, takže jednoduchý trik :) ... a nevsiakne ten olej do marcipánu??
viera1
Krásna...A vidieť,že rodina má zmysel pre humor.Je jasné,že musíte veľmi dobre vedieť,kto to ako prijme.Oceňujem prácu.
vcelka
To je absolútna paráda. Závisí od typu cukrárky a typu zaťa a od ich vzájomných vzťahov. Moja stará mama by nepredýchala, keby takéto niečo mala zaťovi - teda môjmu otcovi pripraviť alebo dať pripraviť. Moja mama... no, asi by to môjmu manželovi tiež neobjednala, ale už by sa "nekácela". No a ja... mám pocit, žeby som si trúfla (jasné, že nie upiecť ale objednať u @mariena1 ,,, :-)
vcelka
Má tu byť súkromná pošta. @mariena1 ; keď budeš pripravovať tortu pre dcéru (nevestu ?), pokojne mi pošli "dokument", ale nedávaj na Varechu, však by mnohí poomdlievali.. :-))
mariena1
mikat,musiš na tenko ponatierat a ked sa Ti podari viacej,utrieš servitkou /kuch.utierkou/ ono to krasne zaschne,lesk ostane,neuškodi marcipanu,aspon MMF nie...
gablerovaj
dnes sú takéto torty žiadané aj u nás v cukrárni, neviem, prečo to kritizujete. Ak sa vám nepáči, jednoducho sa prekliknite ďalej...
ankad
Nic na tom zleho neni ked niekto urobi prsia ako tortu, za toto sa nikto nemusi hambit ani cervenat. Taketo dielo urobit zoberie hodne casu, je to art na ktory autorka - mariena1- moze byt hrda. Muzi maju z tychto toriet srandu a je to pre nich pekne prekvapenie, tak preco nie. Tu na zapade, sme taketo torty zacali robit aj v obchode s cukrarnou kde som pracovala, uz pred 30rokmi a prsia sme robili z "Jello" prasku (gelatiny), tymto sposobom sa prsia potom triasli.
sejla
Mile varechacky, hlavne tie, ktore ste negativne hodnotili tu tortu ,aj ja peciem na zakazky a mam svoju pracu na FB .Ten vikend ties peciem tortu prsia a v albume naFB uz pribudne ako stvrta . Preco vas to tak poburuje ved tak ako pisala varechacka s CR ,to zle je vo svete niekde inde nie na torte ,ktoru sikovne ruky urobia ako zenske prsia. Mile damy a pani ,s kuste upiect taku tortu, kolko namahy a casu treba na take to dielo a potom kritizujte.
mariena1
Vdaka,ano myslim,že každy by mal skusit a tak kritizovat.Pošli mi prisim link ked daš svoje diela.Ja ked pozeram,tak obdivujem každu,lebo viem čo to je.Nekritizujem,lebo každemu ine chuti a pači sa,ale každa sa snaži urobit to najlepšie...
sejla
Ahoj Mariena1,pozri na moj profil a najdes tam moje meno ,tak ma najdes na FB ak sa ti neotvorim tak posli ziadost o priatelstvo a ja si ta pridam,tak mozes pozrit ,pod nazvom Moja praca.
sonka1307
teeeda @ankad tak to muselo byť inak vierohodné zo želé :) mariena1 pekne Ti vyšla, je tam káva-čo vááááážne môžem a to, že ja by som takú nerobila ani na zakázku je čisto moja osobná vec, takže SUPER ;)
matata1
Krásna, vtipná a iste aj fajnová! Ten nápad s tým kalíškom a slamkou je za milión. Na nete som videla omnoho vulgárnejšie torty a mali neuveriteľný úspech. Teším sa na Tvoje ďalšie výtvory :o)))
hubata
Ja to oceňujem len kvôli tomu že je celá JEDLÁ, bez použitia modrých, zelených, červených, čiernych farbív. Ak je to ako fór pohostiť kamarátov, určite im nebude zle od éčiek, ale od borovičky. Ja si takto predstavujem prirodzenú, jedlú tortu pre dospelých a naopak nemôžem ani vidieť v rukách malých detičiek tortu plnej farieb, bez orechov, bez čokolády, bez ovocia - len samé éčka. Ja si ju ukladám do KK. Vďaka Mariena 1
mariena1
matata1 ,ak chceš vidiet moje vytvory,tak su na Mimibazare pod ID 53375...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia