Domáca bonboniéra (aj s kávou)

alexola - fotkaalexola, 4. októbra 2010
Domáca bonboniéra (aj s kávou)
Foto: alexola

výborne poslúži ako darček na nečakanú oslavu :)

20
porcií
50 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Kávové zrná:
2 krabičky
300 g
200-250 g
4-5 PL (Arabica)
2-3 PL
200 g
1 cm plátok - stužený tuk
Kakaové kocky:
300 ml
65 g
300 g
2 PL
2 ks
  na obaľovanie
Kokosové obdĺžničky:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kávové zrnká: Mäkké maslo vymiesime s BB pudingami, práškovým cukrom, mletou kávou a rumom na hladkú hmotu.

  2. 2

    Vytvarujeme zrnká(pred tvarovaním treba hmotu premiesiť, aby bola teplá), ryhu robím príborovým nožom, a nechám ich trošku postáť, aby stuhli.

    Domáca bonboniéra (aj s kávou) - obrázok 2
  3. 3

    Odstáte zrná máčame v čokoláde na varenie rozpustenej s Cerou.

    Domáca bonboniéra (aj s kávou) - obrázok 3
  4. 4

    Kakaové kocky: Šľahačku s vanilkovým cukrom dáme do hrnca a zahrejeme, keď začne vrieť, pridáme maslo, kým sa nerozpustí - potom hneď odstaviť. Vmiešame nalámanú horkú čokoládu, po rozpustení čokolády prilejeme (r)um a dobre premiešame elektrickým šľahačom. Nalejeme do nízkej formy vystlanej papierom na pečenie, aby sa po stuhnutí dala táto hmota vyklopiť, krájať a obaľovať v kakau. Kto chce, môže ku kakau jemne prisipať aj práškové chilli. (na obrázku je kakaový obdĺžnik-z inej príležitosti :)

    Domáca bonboniéra (aj s kávou) - obrázok 4
  5. 5

    Kokosové obdĺžničky: to je vlastne recept odskúšaný z Varechy, autorkou je @egreska : http://varecha.pravda.sk/recepty/bounty-tycinky/3893-recept.html

  6. 6

    uložíme do košíčkov a darujeme alebo zjeme :)

    Domáca bonboniéra (aj s kávou) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
škoda že nemôžem natiahnuť ruku a ochutnať, tie bonbóny vyzerajú krásne, ukladám :-)
@Alexola : mozes napisat co vsetko obsahuje BB PUDING a kolko vazi KRABICKA? neviem, ci tu najdem, ale ak nahodou v Deli potebujem ZLOZENIE (-nejako castejsie ho pouzivate teraz v receptoch). dakujem.