Foto: doriana
Keďže môj priateľ je milovníkom dezertov a ja milovníkom kávy, tento recept som si vymyslela sama, aby som ulahodila obidvom našim chutiam.
porcií
príprava
Suroviny
Palacinkové cesto: | |
300 g |
|
600 ml s mliekom |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
250 ml s mliekom |
|
70 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Najskôr si uvaríme kávu, pridáme mlieko a necháme vychladnúť. Ja varím kávu spolu pre palacinkové cesto aj pre plnku v pomere: 450 ml uvarenej kávy zmiešam so 400 ml mlieka.
- 2
Plnku si pripravíme asi takto: v káve s mliekom rozmiešame kukuričný škrob, žĺtok a polovicu cukru. Varíme, pokiaľ nám zmes nezhustne. Maslo zmiešame so zvyšným cukrom do peny a nakoniec primiešame do vychladenej kávovej zmesi.
- 3
Zvyšnú kávu s mliekom, múkou a vajíčkom zmiešame, čím vytvoríme hladké palacinkové cesto.
- 4
Z tohto množstva cesta upečieme približne 6 - 7 menších palaciniek.
- 5
Medzitým si nakrájame banány na tenké kolieska. Po upečení palaciniek a ich miernom vychladení môžeme prejsť k samotnému vrstveniu. Ja plním palacinky striedavo: palacinka, plnka, banány, opäť trochu plnky (aby sa nám palacinky nešmýkali po banánoch) a opäť palacinka. Celý tento postup vyzerá asi takto:
- 6
Nakoniec dáme palacinky vychladnúť do chladničky približne na hodinu. Po vychladnutí nakrájame na trojuholníky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie (napr. roztopenou čokoládou a ovocím).
- 2
vďaka