Ako z názvu vidieť, recept som už dávnejšie vybrala z Burdy. Nám veľmi chutia, a keďže som si všimla, že sa varecháčky už pomaly Zobraziť celý popisAko z názvu vidieť, recept som už dávnejšie vybrala z Burdy. Nám veľmi chutia, a keďže som si všimla, že sa varecháčky už pomaly chystajú na Vianoce tak ho vkladám, hoci je ešte more času.
Suroviny
10 dkg |
|
3 ks |
|
20 dkg |
|
1,5 likér. pohár |
|
1,5 čaj.lyž. |
|
1 ks |
|
40 dkg |
|
1/2 bal. |
|
10 dkg alebo orechy |
|
5 dkg |
|
2 pol. lyž. |
|
štipku friškej |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny dobre zmiešame a urobíme hladké cesto. Plníme do vymastených formičiek - asi do polovice - a upečieme vo vyhriatej rúre asi na 180 st. Upečené ešte teplé pováľame v práškovom cukre s vanilkou. Frišká soľ tam má byť podľa receptu, ale ja som ju prvý raz nezohnala a odvtedy ju ani nedávam. Dobré sú aj tak.
Diskusia k receptu