Medvedie tlapky z Burdy

janaja - bez fotkyjanaja, 4. októbra 2010

Ako z názvu vidieť, recept som už dávnejšie vybrala z Burdy. Nám veľmi chutia, a keďže som si všimla, že sa varecháčky už pomaly Zobraziť celý popisAko z názvu vidieť, recept som už dávnejšie vybrala z Burdy. Nám veľmi chutia, a keďže som si všimla, že sa varecháčky už pomaly chystajú na Vianoce tak ho vkladám, hoci je ešte more času.

Suroviny

10 dkg
3 ks
20 dkg
1,5 likér. pohár
1,5 čaj.lyž.
1 ks
40 dkg
1/2 bal.
10 dkg alebo orechy
5 dkg
2 pol. lyž.
 štipku friškej




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dobre zmiešame a urobíme hladké cesto. Plníme do vymastených formičiek - asi do polovice - a upečieme vo vyhriatej rúre asi na 180 st. Upečené ešte teplé pováľame v práškovom cukre s vanilkou. Frišká soľ tam má byť podľa receptu, ale ja som ju prvý raz nezohnala a odvtedy ju ani nedávam. Dobré sú aj tak.

Diskusia k receptu

marali
Je to rychla sol a pouziva sa hlavne pri spracovani udeneho masa.Moze sa nahradit aj narmalnou solou.Ako hovorila stara mama do sladkeho stipku slaneho a do slaneho trosku sladkeho.Ja sa toho drzim a je to poznat ,chut je lahodnejsia.
huck
To s tou solou, mala tvoja stara mama absolutne pravdu! Ved aj ked robievame obyčajny klasicky biskvit (piškotove cesto) a pod. - do bielka dame štipku soli nielen aby sa urobil pevnejši sneh, ale aby aj doplnilo- obohatilo chut. Tieto labky ( ozaj su to labky , alebo tlapky :)) su velmi zaujimave - určite vyskušam! Vdaka za receptik!
duschko
Pripomenulo mi to casy, ked sme sa velmi tesili na vianoce ako deti.
sasenka43
Určite vyskúšam. Mám ich rada a nie len ja, ale aj moji rodinní príslušníci. Vďaka za recept.
bedrunka
Tá soľ sa volá aj sanitra. Inak, šikovný a jednoduchý receptík
janaja
Ďakujem, aspoň budem vedieť ako si ju v obchode pýtať. Tento názov som ešte nepočula, ale dobre vedieť.
evanaaa
Stačí povedať - rýchlosoľ, a budú vedieť. Dobre sa nakladá šunka doma robená, ale mám dojem, že nie je moc zdravá.Ale aj tak ju asi všetky údeniny obsahujú.
evanaaa
Ináč, medvedie tlapky majú tiež niekoľko verzií, mám ich rada, ozaj je to typické vianočné pečivo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia