Ako z názvu vidieť, recept som už dávnejšie vybrala z Burdy. Nám veľmi chutia, a keďže som si všimla, že sa varecháčky už pomaly Zobraziť celý popisAko z názvu vidieť, recept som už dávnejšie vybrala z Burdy. Nám veľmi chutia, a keďže som si všimla, že sa varecháčky už pomaly chystajú na Vianoce tak ho vkladám, hoci je ešte more času.
Suroviny
| 10 dkg |
|
| 3 ks |
|
| 20 dkg |
|
| 1,5 likér. pohár |
|
| 1,5 čaj.lyž. |
|
| 1 ks |
|
| 40 dkg |
|
| 1/2 bal. |
|
| 10 dkg alebo orechy |
|
| 5 dkg |
|
| 2 pol. lyž. |
|
| štipku friškej |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny dobre zmiešame a urobíme hladké cesto. Plníme do vymastených formičiek - asi do polovice - a upečieme vo vyhriatej rúre asi na 180 st. Upečené ešte teplé pováľame v práškovom cukre s vanilkou. Frišká soľ tam má byť podľa receptu, ale ja som ju prvý raz nezohnala a odvtedy ju ani nedávam. Dobré sú aj tak.








Diskusia k receptu