Výborné ázijské citrónové kura s karí ryžou
Vyšľahané bielky, solamyl, soľ(podľa chuti) a zázvor zmiešame. Vložíme doň na kocky nakrájané kuracie prsia,...
Šalát z paradajok ako hlavné jedlo
Momentálne sa šporáku vyhýbam tak, ako sa len dá. Preto sú v týchto teplách u...
Papriky v smotane - šalát
je sezóna voňavých a lacných paprík, pridávam další z mojich obľúbených balkánskych receptov. :)....
Ostro-kyslá polievka
Tradičná čínska ostro-kyslá polievka na slovenský spôsob, robievame ho na našej škole varenia v Zepter Slovakia......
Maďarský závin
Recept na závin s takýmto názvom mám odložený z časopisu Rytmus života. S cestom som bola...
Môj tvarohovo-jogurtový nepečený dezert
Mala som doma ochutený tvaroh, nejaké jogurtiky, keksíky a piškóty... tak som vymyslela...
Horčicovo-zemiaková krémová polievka so šampiňónmi
V hrnci zohrejeme 2 PL masla a osmažíme na ňom najemno pokrájanú cibuľu.
Francúzsky makový krémeš
Ingrediencie na medový plát spracujeme na cesto a vyvaľkáme z neho 2 cestá, ktoré upečieme v...
Candát (zubáč) v mandlovém trojobalu
Velmi příjemná úprava candátího filetu, jehož chuť je podtržena mandlovým trojobalem.
Panír maslová masala
Paneer butter masala. Recept na Panir najdete napr. aj u @daniella9 http://varecha. pravda. sk/recepty/paneer-indicky-syr/28051-recept. html
Varená majonéza
Túto majonézu pripravujem na zemiakový šalát, aj na zemiakový šalát s údeninou a zeleninou. Je...
Keksy z ovsených vločiek
Sú zlepované džemom a sú naozaj dobré, kto uprednostňuje pečenie z ovsených vločiek. V pôvodnom recepte je...
Chlebové papuče
Dnes ideme gratulovať tak som sa rozhodla namiesto kytice urobiť a darovať takého papuče.
Petržlenové pesto s novým cesnakom
Spomienka na letnú dovolenku s malou improvizáciou
Jablkový delikatesný šalát
Po dlhšej dobe sa vraciam na obrazovku s delikatesným jablkovým šalátom, ktorý som vykutal z nejakého...
Biskupský perníček po mojom
27. 8. 1963 sa stala Bratislava, na 6 rokov, mojim novým domovom...
Placky paratha plnené zemiakovou zmesou
Aloo Paratha. Plnky sú rôzne, záleží, komu aké koreniny vyhovujú chuťovo, ale určite...
Hovädzie s brokolicou a zelerom
Tento recept hovadzieho s prichutou cinskej kuchyne je u nas velmi oblubeny. Povodny recept pochadza od...
Placky paratha plnené šošovicou
Preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame. Pridáme olej a vodu a rukou vymiešame vláčne, ...
Paradajkový lekvár ako šípkový
aj keď sa zdá, že paradajky nemajú s lekvárom nič spoločné, táto kombinácia ingrediencií...
Placky Puri
Druh indickej hlboko praženej placky. Hodí sa k jedlám ako napr. Puri Bhaji alebo Chole...
Babičkin jablkový koláč
Tento recept pochádza z Ameriky, kde sa tento koláčik nazýva Granny´s apple pie a je úplne...
Kancelársky kuskus
Nemáte čas vybehnúť z práce na obed, nikde navôkol dnes nemajú nič, čo by vás...
Pečený králik
Recept je z Kuchárskej knihy pre zdravých a chorých. Je to trošku iná obmena našej klasiky...
Uhorky na grécky spôsob
Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe...
Spaghetti con cantarelli - špagety s kuriatkami
Kuriatka patria k prvym jedlym hribom sezony, v závislosti od počasia, klícia od polovice...
Kapustový prívarok a zamilovaná klobása
Fajné jedlíčko, fajná maminkovská klasika. Kapusta dľa Boženky (svokričky mamičky), teda kapustový prívarok s pučenými...
Rolovaná džigerica
Jednoduché ale chutné srbské (juhoslovanské) jedlo, vhodné ako hlavný chod alebo ako malé zahryznutie. S...
Slivkový lekvár
Bystričky (Slivka Bystrická) dozreli, svoje skúsenosti s varením lekváru mám doplnené odborným článkom http://varecha. pravda. sk/magazin/dzem-lekvar-marmelada-aky-je- v-tom-rozdiel-/11242-clanok....
Klobásová omáčka s kôprom
Zvyknem klobásu podávať k omáčke a v tomto prípade to je klobása v omáčke.
Rajčinová kapustová polievka
Na túto polievku si spomínam z detstva, často sa doma varila. Volali sme ju červená...
Paradajkové sugo, omáčka na pizzu
Moje deti milujú pizzu(ktoré nie?) a takto som vždy pripravená...
Paleo pečené rebierka
Čas pečenia je trošku únavný ale môžete si rebierok pripraviť za 2-3 plechy a potom postupne vyberať...