Zapekaný karfiol s údeninou (fotoreceot)

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 2. septembra 2014

Súčasťou dnešného obeda bol aj zapekaný karfiol vývar som použil na polievku a údené koleno pečenie. Je sezóna zeleniny tak treba aj to jesť Zobraziť celý popisSúčasťou dnešného obeda bol aj zapekaný karfiol vývar som použil na polievku a údené koleno pečenie. Je sezóna zeleniny tak treba aj to jesť nech sme zdravý.

8
porcií
20 minút minút
príprava
45 - 55 minút minút
na 180°C - 200°C °C

Suroviny

1 ks varený
4-5 ks stredne veľké
1 ks
1 ks
5 ks surové
150 g postrúhaný
 trochu




Postup

  1. 1

    Nakrájame si zemiaky na drobné kocky , uvarené údené koleno( ktoré sme uvarili vopred a nechali vychladnúť) a uvarený karfiol nakrájame len ružičky. Do pekáča dáme zemiaky. Osolíme.

    Zapekaný karfiol s údeninou (fotoreceot) - obrázok 1
  2. 2

    Na zemiaky dáme nakrájanú klobásu.

    Zapekaný karfiol s údeninou (fotoreceot) - obrázok 2
  3. 3

    Na to nasypeme ružičky karfiolu.

    Zapekaný karfiol s údeninou (fotoreceot) - obrázok 3
  4. 4

    Na karfiol dáme nakrájané koleno a na to nasypeme postrúhaný sýr.

    Zapekaný karfiol s údeninou (fotoreceot) - obrázok 4
  5. 5

    Do misky si rozbijeme vajcia trochu mlieka a mleté čierne korenie riadne rozmiešame a vylejeme na vrch. Dáme prikrité piecť do rúry pri 180°C - 200°C podľa typu rúry na 45 - 55 minút. Takto vypadá výsledný efekt.

    Zapekaný karfiol s údeninou (fotoreceot) - obrázok 5
  6. 6

    Mňam mňam to je dobré. Dobrú chuť aj Vám.

Diskusia k receptu

ariela6
vyzera to super skusim tvoj recept takže ukladam
ivav
Dobrý recept, niečo ako francúzske zemiaky? Ako prílohu by som dala čerstvý šalát - mix z uhoriek, paradajok, cibule... a budeme úplne zdraví.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia