Foto: olinecka
Toto bol náš,dnešný obed.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
podľa potreby na opekanie |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
mletá |
|
1 ks väčšia |
|
1 ks konzerva |
|
1 ks malá |
|
čerstvá |
|
na obalenie mäsa |
|
Postup
-
1
Mäso si vcelku umyjeme pod tečucou vodou ,nakrajame na plátky,ktoré naklepeme z oboch strán.Mäso osolíme,okoreníme a zľahka posypeme červenou paprikou.Obalime v hladkej múke a z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji,takto si opečieme všetky platky mäsa a dáme na tanier.Do výpeku dáme nadrobno posekanu cibuľu,ktoru orestujeme pridáme mäso a podlejeme vodou,dusime 60-70 minút kontrolujeme mäso.
- 2
Uvaríme si v slanej vode brokolicu,ktorú sme porozoberali na ružičky.Maslo roztopime a pridame šampiňony bez nálevu,orestujeme zopár minút a dáme k mäsu, aj brokolicu necháme prejsť varom a podávame.
- 3
Hotové mäso servírujeme s ryžou ,hranolkami a čerstvou zeleninou.Alebo každý podľa seba .Prajem dobrú chuť!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu