Bravčové so šampiňónmi a brokolicou

olinecka - fotkaolinecka, 31. augusta 2014
Bravčové so šampiňónmi a brokolicou
Foto: olinecka

Toto bol náš,dnešný obed.

50 minút
príprava
60-70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
podľa potreby na opekanie
podľa chuti
podľa chuti
 mletá
1 ks väčšia
1 ks konzerva
1 ks malá
 čerstvá
 na obalenie mäsa

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si vcelku umyjeme pod tečucou vodou ,nakrajame na plátky,ktoré naklepeme z oboch strán.Mäso osolíme,okoreníme a zľahka posypeme červenou paprikou.Obalime v hladkej múke a z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji,takto si opečieme všetky platky mäsa a dáme na tanier.Do výpeku dáme nadrobno posekanu cibuľu,ktoru orestujeme pridáme mäso a podlejeme vodou,dusime 60-70 minút kontrolujeme mäso.

  2. 2

    Uvaríme si v slanej vode brokolicu,ktorú sme porozoberali na ružičky.Maslo roztopime a pridame šampiňony bez nálevu,orestujeme zopár minút a dáme k mäsu, aj brokolicu necháme prejsť varom a podávame.

  3. 3

    Hotové mäso servírujeme s ryžou ,hranolkami a čerstvou zeleninou.Alebo každý podľa seba .Prajem dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

boxik
Vyzerá to dobre , len neviem prečo tá typicky slovenská príloha , nestačila by ryža , alebo hranolky len nie spolu. Viem že si môžem prílohu vybrať ale aj tak nechápem prečo si u nás na Slovensku myslíme že toto je vrchol gastronómie.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha