Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom fotorecept
Foto: pusta
Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je ich sezóna v plnom prúde.Recept je jednoduchý, rýchly a Zobraziť celý popisTento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je ich sezóna v plnom prúde.Recept je jednoduchý, rýchly a veľmi chutný.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
150 ml suché Chardonnay |
|
150 ml na šľahanie 33%-tná |
|
500 ml domáci |
|
1 PL |
|
30 g čerstvé |
|
30 g |
|
30 g čerstvé studené |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo |
|
1 CL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia som umyla a osušila papierovou kuchynskou utierkou.
-
2
Očistila som šalotku.
-
3
Kuracie prsia som pokrájala na kocky o hrane asi 1 cm.
-
4
Do hrnca som dala olivový olej a maslo, ktoré som na miernom plameni nechala rozpustiť,
-
5
...potom som plameň dala na stredný a na rozohriatom tuku som orestovala šalotku do sklovita,...
-
6
...zvýšila som plameň na maximum, pridala som pokrájané kuracie prsia, ktoré som ...
-
7
...prudko som ich poopekala z každej strany za stáleho miešania,...
-
8
...pridala som na tenké plátky pokrájané dubáky, ktoré som orestovala,...
-
9
...priliala som biele suché víno Chardonnay, ked sa prudkým varom vyparil z vína alkohol - asi 3 minúty,...
-
10
...priliala som horúci domáci kurací vývar, pridala som estragón, dusila som prikryté pokrievkou už na miernom ohni,...
-
11
..pred koncom som mierne osolila, vývar je totiž slaný, okorenila som čerstvo mletým čiernym korením,...
-
12
...medzitým som z múky a masla pripravila žmolenku na zahustenie,...
-
13
...k ragú som priliala sladkú smotanu a dobre som všetko spolu rozmiešala.
-
14
Pripravila som citrónovú šťavu,...
-
15
....ragú som zahustila žmolenkou z masla a múky, krátko spolu povarila, vypla som plameň a až po chvíli odstátia som ragú dochutila citrónovou šťavou, aby sa smotana nezrazila.
-
16
Podávala som horúce ragú na hniezde z dusenej ryže.
-
17
Pohľad z blízka: Pôvodný francúzsky recept je so šampiňónmi, použila som dubáky, ktoré ragú krásne prevoňali, dodali výbornú chuť jemnej, príjemne kyselkavej smotanovo-vínovej omáčke podčiarknutej estragónom. Príprava je ľahká, jednoduchá a pomerne rýchla, výsledkom je doslova delikatessa - odporúčam vyskúšať. Dobrú chuť prajem.
nepoužila som vývar zo zásoby, ale včera som varila kuraciu polievku, tú som osolila, všetci sme ešte dobre prechladnutí. :-(
dakujem ti za pochvalu receptu.
Ale vyzírá to lahodne.
estragon pestujem-ale asi nedám..manžel nie je milovník nových bylinkových korenín..
urobím
vdaka za tip..@pusta..
pôvodný recept je so šampiňónmi :-)
dakujem za pochvalu.
nielen vyzerá, aj je lahodné :-)
dakujem za milú pochvalu :-)
však príď, radi ťa ponúkneme po jedle z chuti zapíjať túto dobrotu. :-))) uvarím znovu :-) dubáky ešte tiež sú :-)
dakujem za pochvalu, potešila si ma.
to je potom skvelý plus po tej vode zhora. aspoň niečo dobré.
estragón je stará bylinka, hojne používaná vo francúzskej kuchyni, nuž ked pán manžel neobľubuje, tak kľudne môžeš spraviť aj bez nej, i tak si pochutnáte.
dakujem, že vyskúšaš - potom poprosím o spätnú odozvu.
dakujem za uznanie a 5*
@gitka61 aj tebe dakujem za 5* i za uloženie do kk.
dakujem za uznanie, uloženie do kk a za 5*
viem, že ty by si určite nepohrdla týmto jedlom.
kľudne sprav so šampiňónmi, bude to úžasné, naozaj nič neskazíš :-)))
áno, pôvodný recept je so šampiňónmi.
vážim si tvoje uznanie a dakujem ti.
dakujem za pochvalu.
dakujem za pochvalu.
nedivím sa, že "šľaháš" estragon do všetkého, je to výborná bylinka :-)))
dakujem za uznanie.