Foto: rennatte
Tohtoročná sezóna prináša bohatú nádielku hríbov, tak skúšam na rôzne spôsoby, tu je jeden tip na netradičný koláč, inšpiráciu som našla v receptoch od Zobraziť celý popisTohtoročná sezóna prináša bohatú nádielku hríbov, tak skúšam na rôzne spôsoby, tu je jeden tip na netradičný koláč, inšpiráciu som našla v receptoch od A.Polákovej
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pred prípravou tohto receptu treba zbehnúť do lesa a nazbierať hríby, tu máme 12kg dubákov, z toho použijeme najprv malé, ktoré si očistíme, nakrájame na plátky a použijeme na ozdobu koláča
-
2
potom odoberieme 600g a umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky
-
3
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na masti, pridáme hríby, orestujeme, osolíme, pridáme medzi prsty rasce a podusíme 10 minút vo vlastnej šťave, odstavíme a necháme vychladnúť
-
4
Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, ja som použila malý (22X29), tak aby cesto siahalo aj na výšku plechu a zo zvyšky si narežeme tri pásiky, ktoré neskôr použijeme po obvode plechu
-
5
vajcia rozšľaháme so štipkou soli a vmiešame smotanu
-
6
vylejeme do vychladnutých hríbov a premiešame, zapneme rúru na 180°C
-
7
Hríbovú zmes vylejeme na pripravené cesto, po obvode položíme odložené pásiky cesta
-
8
posypeme strúhaným syrom a poukladáme plátky hríbikov, prikryjeme alobalom
-
9
Pečieme pri teplote 180°C 20-25 minút, a dopečieme bez alobalu 10-15 minút
-
10
Po vychladnutí nakrájame a podávame teplé aj studené, ak si k tomu pridáme papriku, paradajku, máme chutné hlavné jedlo
-
11
....
Myslím to samozrejme žartom, recept sa mi náramne páči!
Krásne spracovanie, určite aj chuť je výborná, KK a 5*