Zemiakové noky s paradajkovo-smotanovou omáčkou

olinecka - fotkaolinecka, 3. septembra 2014
Zemiakové noky s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Foto: olinecka

Tieto noky má naučila moja dcéra,ktorá má veľmi rada rýchle varenie býva v Nemecku a tak toto jedlo pripravuje.Máme to radi,bol to aj náš Zobraziť celý popisTieto noky má naučila moja dcéra,ktorá má veľmi rada rýchle varenie býva v Nemecku a tak toto jedlo pripravuje.Máme to radi,bol to aj náš rýchly ,dnešný obed.

15-20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. (alebo šúľance)
3 ks čerstvé
5-6 PL (alebo podľa seba)
 čerstvá
1,5 dl
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme noky ja som dnes mala kúpené uvarime v slanej vode do ktorej sme pridali trocha oleja,aby sa nelepili.Na panvicu dáme kečup a nakrájané paradajky povaríme aby sa rozvarili.

    Zemiakové noky s paradajkovo-smotanovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Keď sú paradajky rozvarené ochutíme a okoreníme pridáme posekanú bazalku a zalejeme smotanou necháme prejsť varom a podávame.

    Zemiakové noky s paradajkovo-smotanovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Noky zmiešame s omačkou a podávame s nastryhanym syrom.Dobrú chuť!!!!Niekedy je potrebné zjesť aj ľahky obed,je to výborne jedlo!!!!

Diskusia k receptu

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Čo je to " noky" prosm?
deria
noky je český výraz, u nás ľudovo nokerle, po slovensky halušky robené z múky, vajca a vody
giussa
ja si myslim ze v tomto pripade sa jedna o gnocchi (varene zemiaky, hladka muka, vajicko) a nie tradicne slovenske halusky. Su dostat hotove
olinecka
@giussa ,@deria som rada,že noky poznáte veď píšem,že som kúpila polotovar,boli vyborne.Všetkych pozdravujem a odporučám pripraviť.Rýchle a výborne!!!