Foto: izabella929
Už dávno uvažujem, ako použiť tento zvláštne formovaný patizon..dnes som ho použila...urobila som fašírky z bravčového pliecka s kombináciou s kuriatkami...veľmi chutné...príloha boli opekané Zobraziť celý popisUž dávno uvažujem, ako použiť tento zvláštne formovaný patizon..dnes som ho použila...urobila som fašírky z bravčového pliecka s kombináciou s kuriatkami...veľmi chutné...príloha boli opekané zemiaky..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
150 g čerstvé |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
2 PL jemná |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
4 PL domáca |
|
Príloha: | |
opečené |
|
Postup
-
1
Bravčové pliecko som umyla, osušila a pomlela spolu s cesnakom...kuriatka som pokrájala na menšie kúsky a pridala som ich k mäsu..
-
2
pridala som soľ, mleté čierne korenie, celú rascu, 2 vajcia a 2 lyžice strúhanky...
-
3
všetko som premiešala a pridala pokrájanú cubuľu....opäť som všetko premiešala..
-
4
formovala som mini fašírky..a vyprážala na horúcej bravčovej masti...pokiaľ sa mini fašírky vyprážali, pripravila som si zemiaky a piekla som ich v rozpálenej masti na inej panvici...
-
5
do patizónu som napichala špátátka...na špáratko som napichla fašírku a vrch som ozdobila odrezaným koncom hruškovej paradajky...zemiaky som uložila okolo a ozdobila uhorkou a paradajkou, ktoré sme mali k tomuto jedlu ako oblohu...dobrú chuť...
a ja zas víťazím v súťaži:
...kde jedenie je hra..:-)