Foto: izabella929
Dnešný obed tak na prianie rodiny...maďarský perkelt s nokerlami...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
*Dnes som nefotila, takže pridám iba recept...Bravčové pliecko som umyla, osušila, pokrájala na menšie kocky...do rajnice som som dala pokrájanú údenú slaninu, opiekla som ju a hneď som pridala pokrájanú cibuľu a cesnak...pridala som pokrájanú papriku a paradajky...trošku som podususila a pridala som mäso...takto som mäso dusila, miešala, pokiaľ sa celkom šťava neodparila, vtedy som pridala červenú mletú papriku,soľ, mleté čierne korenie, celú rascu, pomiešala a podliala deci vodou...stále som pridávala vodu iba v malom množstve....dusilla pod pokrievkou, pridala som kečup...podlievala som takto, pokiaľ mäso nebolo mäkké...pokiaľ sa mäso dusilo, urobila som si cesto na nokerle..múka hladká,múka polohrubá,2 vajcia, voda...nahádzala som ich do vriacej vody...scedené som poliala olejom...hotové mäso som ešte dochutila...naložila na taniere, podávala som k nemu zeleninový šalát, čo záhrada dala..uhorky, cibuľa, paradajky, kukurica varená...prajem vám dobrú chuť...
vyzerá naozaj výborne
aka otazka:
"no ja vlastne nie som až tak do jedenia, len sa zaujímam o fenomén jedenia a v tomto prípade ma zaujímalo, či tá chuť zavraždených zvierat je v tomto recepte tak podstatná alebo či by sa nedosiahla podobná alebo taká istá chuť aj bez zabíjania"
Taka odpoved:
Mozes to maso okusovat tomu zvieratu zaziva z kosti a zajedat haluskami a "slepou omackou", ale to by, myslim si, viac trpelo, ako takto, ked to malo hned za sebou ;)
A ano, ta chut je pre nas masozravcov natolko hodnotna ;)
(inak, zas je otázne, či to malo to zviera takto hneď za sebou — áno, tá smrť asi bola celkom rýchla; ale ten celý život vo veľkochove asi za veľa nestál. či?)
"ta chut je pre nas masozravcov natolko hodnotna" — okej, vďaka za odpoveď. nechcem deliť a vnímať ľudí na "vás mäsožravcov" a "nás nemäsožravcov"; len skrátka neviem a neviem pochopiť, ako môže niekomu stáť ten párminútový pôžitok pri jedení za spôsobovanie celoživotných strastí niekomu inému (o ekologických aspektoch veľkochovov nehovoriac.) ale rád by som to pochopil (a prípadne sa na to nechal nahovoriť, všakže).
skrátka; rád by som zistil, v čom spočíva to, kvôli čomu sa pripravujú a konzumujú jedlá z mŕtvych zvierat a čím majú až takú hodnotu, že stoja za život niekoho iného a za ničenie planéty veľkochovom iných.
mäso sa dochucuje aj mäsovými výrobkami=údená slanina, bravčová masť a pod.
S pohárom dobrého vínka je to "pokrm bohov"........
Vegetarián je človek, ktorý neje iba živočíchy, ktoré sa dajú pozorovať bez mikroskopu.
Receptík chválim, máš 5*. Dík za inšpiráciu. Pekný deň Ti prajem.
Považujem Vás za dámu,keďže ste sa povzniesli nad rypave poznámky a nevyjadrujete sa k ním.:-)