Hríbovo-zemiaková quiche fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 1. septembra 2014

Na Vareche pribudlo v poslednom case viacej hribovych receptov. Spomenula som si na tuto hribovu quiche, ktoru som robila este v aprili. Vtedy bola u nas hribova sezona. Cesto je trochu ine ako na klasicku quiche. Je prekladane so surovymi struhanymi zemiakmi a syrom.

8-10
porcií
35 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
140 g
2 PL
250 g
50 g strúhaný
Plnka:
300 g
250 ml
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske som najprv spracovala dokopy muku s maslom

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som pridala smotanu, sol a cerstvo mlete korenie styroch farieb.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko som spolu spracovala na jemne cesto. Cesto som zabalila do potravinarskej folie a odlozila som ho.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ocistene surove zemiaky som nastruhala na jemno. Stavu zo zemiakov som povytlacala a zemiaky som vysusila papierovym servitkom. Postruhane zemiaky som rozdelila na tri casti.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tvrdy syr som tiez postruhala na drobno.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odlezane cesto som vyvalkala medzi dvomi papierami na pecenie. Na polovicku vyvalkaneho cesta som dala tretinu postruhanych zemiakov a tretinu postruhaneho syra.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto som zlozila na polovicu a potom este raz na stvrtinu.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poskladane cesto som zase vyvalkala a na polovicu cesta som dala druhu tretinu zemiakov a syra. Cesto som poskladala ako v bode 7 a este raz som ho vyvalkala a rozlozila som nan poslednu tretinu zemiakov a syra.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyvalkane cesto poprekladane zemiakmi a syrom som pomocou papiera prelozila do misky na pecenie. Miska ma priemer 25 cm. Ak nemate okruhlu misku na pecenie tento slany kolac - quiche sa moze samozrejme upiect aj na vyssom plechu. Toto mnozstvo je vhodne na mensi plech 18/25cm

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Papier som z cesta stiahla a cesto som povtlacala do misky. Zvysne okraje cesta som zarezala. Cesto som husto popichala vidlickou.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cesto na kolac som upiekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Medzitym ako sa pieklo cesto uvarila som si zemiaky na plnku. Uvarene zemiaky som potom roztlacila tlacitkom ako na zemiakovu kasu. Roztlacene zemiaky som rozlozila na upecene cesto. Zemiaky som posolila a okorenila.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ocistene hriby som pokrajala na hrubsie platky a poprazila som ich na masle. Poprazene hriby som potom dala na zemiaky.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Vajicka som rozslahala so smotanou. Zalievku som posolila, okorenila a zaliala som s nou hriby so zemiakmi. Zvysne cesto ktore zostalo pri zarezavani okrajov sa nemusi vyhodit, ale sa moze vyvalkat, pokrajat na mensie kusky a povkladat do zalievky.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Quiche som potom este zapiekla vo vyhriatej rure 180 30 minut.

    Hríbovo-zemiaková quiche (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

daguska
Dobré to musí byt.Skoda len,ze sa k ziadnym cerstvým hríbom nedostanem.Vsetko s hubami je mñam.
radost
trpezlivosť obdivujem..
o zakúpenie mám záujem..
:-)
havino
každý tvoj recept je veľmi inšpiratívny, opakujem sa, ale aj spoľahlivý, či na chuť, alebo postup, páči sa mi
1x jerica
megdesign1
Mnam! Toto vyzera ako fajny slany hubovy kolac. Mam este neake cerstve masliaky, tak zajtra spravime. Dik. ;)
palokuchki
@daguska , @izabella929 , @kukulienka71 , @radost , @havino , @medovnicek , @megdesign1 , dakujem vam vsetkym za vase povzbudzujuce komentare. Som rada, ze sa vam recept paci. S cestom je trochu viacej roboty, ale niekedy sa oplati vyskusat aj nieco nove. @daguska a co sampiony? V obchodoch je ich dostat vsade. Aj tie by tam boli chutne. @kukulienka71 videla som tento slany kolac aj tak, ze namiesto hribov tam bol spenat. Takze sa to da obmienat.
daguska
Jasne,ze vsetky huby sa daju nahradit sampiñonmi,ale aj tak,take lesne su voñavejsie.Ale nic ine mi naostane,len si kosicek sampiñonov kupit,a vyskusat tvoj recept.
babidka
To cesto sa mi zda vyborne a hoci ja osobne hribiky velmi nemusim - toto mi bude chutit :-)
olinka12
Nám rastú šampiňony v záhrade a praženica už veľmi nejde práve dnes som rozmýšľala čo s nimi vyskúšam tento recept ukladám
francuzska1
tento recept sa mi velmi paci, hlavne to cesto!!! Hribiky sice doma nemam, ale skusim asi s niecim inym, urcite to musi dobre chutit. Super chvalim!5*
jerica
Nemá chybu, hríby zbožňujem !!! :-) kk, sto x *****
babav
Jedinecny recept!Hviezdickujem a ukladam :-).

Zaujímavé video z archívu TV Varecha