Gratinované paradajky s bazaličkou voňavou
Moja „najsamkrajšia a najsamlepšia“ milovaná ½ mi dala „ultimátum“: buď sa zmestím do „bikín“, alebo prestaneš...
Tofu na cukete
na panvicu nalej trocha oleja, daj na kocky pokrajanu cuketu a minutku opraz. Potom ju posyp...
Kurací paprikáš na zelerových stonkách s maslovými haluškami
Paprikáše, ale aj „perkelty“ a guľáše, predstavujú – teda aspoň u mňa – lahodnú gastronomickú...
Gehackte Leber - židovský kaviár
Tento recept som vystrihol z nejakého časopisu a uložil som si ho. Stála prispievateľka tejto stránky ma...
Medovo-jablkový koláč so zázvorom
Postruhany zazvor, med a jablka davaju tomuto kolacu jeho charakteristicku chut. Recept som nasla na...
Jogurtové halušky s tvarohom a údenou slaninkou
Dávno sme nemali halušky s tvarohom a veľmi ich ľúbime. Pripravila som ich však síce s...
Bulgur pilav
Jeden zo symbolov tureckej kuchyne. Príloha ako lusk, alebo aj hlavné jedlo. Pre mňa...
Kokosovo-uhorkový šalát
Uhorku okrajame zo supky, v strede zrniecka vyrezeme prec a pokrajame ju na male kocky, ...
Gazdovské zemiaky, ako ich robím ja
Mám rada všetky jedlá, kde idú typické slovenské pochúťky - ako je bryndza, slanina, ...
Cesto Pate brisée
Na požiadanie pridávam recept na cesto Pate brisée na rajčinový koláč z Provensálska.
(Vraj)Bulharská kapusta
Neviem, či sa takáto kapusta ozaj v Bulharsku jedáva. Toto jedlo však pod týmto názvom...
Tagliatelle s hríbami
Hríbova sezóna pokračuje... tak teraz pre zmenu cestoviny. Inšpirovala som sa talianským receptom, kde boli...
Bretzel - pravé nemecké praclíky
Recept mám od jedneho španielského pekára. Bretzel nie sú zložite na výrobu, len zdĺhavé, preto robím vždy...
Teplý zeleninový šalát
Príliš mäsová kuchyňa v školskej jedálni nevyhovuje mojej priveľmi vegetariánskej duši, preto si vždy obedíky nosím...
Bavorské Auszogne
Auszogne sú podobné našim šiškám, tvar je však iný, viac plackovitý a roztiahnutý v strede....
Nadýchaný kakaový kysnutý závin
Na No. Salty som našla úžasný recept na kakaový kysnutý závin, včera som ho upiekla a...
Fazuľové struky so sezamom
Fazulove struky umyjeme a odnitkujeme, ak treba. Pokrajame na mensie kusky.
Kura pečené na keli s mrkvou
Perfektný chuťový zážitok z úplne jednoduchých surovín a korenín. To je tradičná francúzska kuchyňa. Zdroj:...
Poľovnícka pečená krkovička
Tento recept je rakúskou- nemeckou poľovníckou špecialitou s rôznymi variáciami v regiónoch. V Bavorsku a v...
Makovky a orechovky
Vyskúšala som nový zaujímavý recept a oplatil sa. Našla som ho na nete zdroj "naničmama" za...
Rajčinový koláč z Provensálska
Tarte á la tomate. Tento elegantný, tradičný rajčinový koláč má jemnú, veľmi chutnú náplň....
Slivkové gule
je to rýchla a jednoduchá príprava, do hodinky sú hotové! Cesto bez zemiakov!!!
Diviak na kozákoch v čučoriedkovej omáčke
Mäsko z diviaka od poľovníka, čučoriedky od kolegynky z Kysúc a hríby vlastnoručne nazbierané v lesoch...
Banánové Lassi
Lassi je chladený jogurtový alebo kefirový kokteil z Indie. Podobný nápoj Ayran obľubujú Turci a ine...
Tradičné francúzske palacinky
Palacinky pochádzajú z Francúzska a tam ich nazývajú "Crêpes". A tu sa môžete zoznámiť s klasickým...
Fiskegrateng - zapekaná cestovina s treskou
Jedna z dalsich norskych specialit. Prvy pokus a fakticky sa vydaril az nato ze som neodhadla dostatocne...
Zeleninové rezance na čínsky spôsob
Recept som si raz "vyskladala" zo zeleniny čo som doma našla a vzniklo jednoduché jedlo, ktoré...
Baklažánová bharta
Jednoduchší spôsob, ak sa vám nechce upratovať sporák: Baklažán viackrát pichneme vidličkou po celom obvode...