Kvaková polievka s údeným mäsom
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 21. októbra 2014
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 21. októbra 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V rozpustenej masti speníme cibuľku, ktorú osmažíme dosklovita. Pridáme sladkú papriku, zalejeme vodou. Potom pridáme údené mäso a uvaríme ho domäkka.
- 2
Mäso vyberieme a po vychladnutí ho nakrájame na kocky. Do takto pripraveného základu dáme variť na malé kocky nakrájanú kvaku a koreňovú zeleninu.
- 3
Keď je zelenina mäkká, do polievky pridáme nakrájané údené mäso. Dochutíme soľou, čiernym korením, nakrájanou pažítkou a majoránom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/kvakova-polievka-s-fazulou-foto...
celer=zeler
kvaka:
www.google.com/search?q=kvaka&client=opera&sou...