Kvaková polievka s údeným mäsom

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 21. októbra 2014
Kvaková polievka s údeným mäsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
30 g
200 g (mrkva, zeler, petržlen)
1 ks
50 g
200 g
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V rozpustenej masti speníme cibuľku, ktorú osmažíme dosklovita. Pridáme sladkú papriku, zalejeme vodou. Potom pridáme údené mäso a uvaríme ho domäkka.

  2. 2

    Mäso vyberieme a po vychladnutí ho nakrájame na kocky. Do takto pripraveného základu dáme variť na malé kocky nakrájanú kvaku a koreňovú zeleninu.

  3. 3

    Keď je zelenina mäkká, do polievky pridáme nakrájané údené mäso. Dochutíme soľou, čiernym korením, nakrájanou pažítkou a majoránom.

Diskusia k receptu

jozka2
Teraz je ten spravny zaciatok na kvakovu polievku.Kvaku robim namiesto zemiakov ako prilohu k masu.Tvoja polievocka vyzera uzasne.
tinca
pamätám si skvelú kvakovú polievku od mojej starinky,bola síce bez mäsa, ale nevedeli sme sa jej dojesť:)
garanco
Varím podobnú polievku z kvaky s údeným mäsom, okrem vyššie uvedených prísad pridávam aj 3 lyžice krúp, niekedy aj lyžicu šošovice. varím všetko spolu v tlakovom hrnci, nakoniec posypem zeleným petržlenom.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha