Pečené kuracie stehno na masle a pomarančoch fotorecept
Foto: pusta
Kuracie mäso a ovocie idú k sebe, vybrala som pomaranče pre svoje pohodlné nedeľné varenie.
porcia
príprava
na 180/200 gril °C
Postup
-
1
Pripravila som pomarančovú šťavu z polovice pomaranča, druhú polovicu pomaranča som pokrájala na kolieska.
-
2
Kuracie stehno som očistila, umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou a osolila z každej strany.
-
3
Kuracie stehno som našpikovala cesnakom pomocou ostrého noža.
-
4
Preliala som ho pomarančovou šťavou, na vrch som položila kolieska pomaranča a nechala som ho zakryté alobalom marinovať v chladničke 12 hodín, najlepšie cez noc.
-
5
Asi 1 hodinu som kuracie stehno vybrala z chladničky, pridala som maslo, prikryla alobalom a vložila piecť do rúry.
-
6
Piekla som 45 minút zakryté pri teplote 180 stupňov, potom som odstránila alobal, zapla som funkciu gril zvýšila som teplotu na 200 stupňov C a dopiekla som , kým nebola kožička pekne vypečená do chrumkava - u mňa 15 minút.
-
7
Podávala som horúce so zemiakmi, ktoré som upiekla v pomarančovo - maslovom výpeku z kuracieho stehna, pridala som skaramelizované pomarančové kolieska, ktoré majú vynikajúcu chuť. Mäsíčko je krehké, jemnučké, mäkkučké. šťavnaté, priam sa rozplýva v puse, má príjemnú slanú maslovo - cesnakovo - pomarančovú chuť. Odporúčam tým, ktorí majú radi jemné maslové kuracie mäsko v kombinácii s ovocím
Jedno stehienko piecť je neekonomické aj keby som bola sama - zjedla by som aspoň dve s tým jedným zemiakom.
Ak už by som v nedeľu náhodou bola sama, spravila by som si praženicu a nečakala 12 hodín na jedno stehienko.
Ale ty máš ďalší recept, aj keď o ničom...
Len komentujúci chýbajú, zrejme to nikoho nenadchlo :-)
z toho nemôžeš dedukovať vôbec nič :-)
keby som bola náhodou sama, tiež si dám radšej praženicu ako ty :-)
a tvoje recepty sú o čom? ja ich tu nevidím.
asi o ničom :-)))
piecť sa dá aj pri nižšej teplote než 200 stupňoch C ako by si to bo robil ty a potom zapiecť ešte do farby a do chrumkava, tak ako som to teraz spravila ja. bud bez obáv, pečené pri tejto nižšej teplote bolo šťavnaté :-)
toto nie je ryba ale kura. v rúre pečiem, na sporáku nad plameňom zase dusím.
očakávala som, že ty budeš mať výhrady voči marinovaniu.
piecť sa dá pri rôznych teplotách a rôzne kombinovať rôzne a ty to veľmi dobre vieš.
dakujem za inspiraciu rada vyskusam
... a nechapem ostanych diskutujucich, je to ubohe :-(
Pekny den vsetkym
poteší ma, ak vyskúšaš :-)
pomaranče v kombinácii s kuraťom sú perfektná kombinácia.
nemaj obavy, v duši mám naprostý pokoj :-)
tie nablblé komentáre ma nerozhádžu, vystihujú len ich autorov, nie mňa :-)
dakujem za peknú skladbu a pochvalu, potešili ma.
dakujem.
dala som rozpis na jednu osobu, z toho sa nedá usudzovať, koľko som ich robila.
je to len jednoduchšie pri počítaní pre viac osôb - napr. 7 osôb, 10 osôb...atd.
nie je to dôvod na slovíčkárenie.
ja som to chcela takto piecť, čo je na tom nezrozumiteľné, to tedda nechápem :-)
Prosime zucastnenych diskusie, aby sa drzali temy receptu. Zaroven prosime autorku receptu, aby - ak ma zaujem odpovedat na otazky uzivatelov - odpovedala v medziach slusneho spravania.
nie som ochotná odpovedať na provokácie a v pokore znášať urážky.
žiaden doslov nie je potrebný :-)))
dakujem za pekne vyjadrenú pochvalu, priateľ môj.