Polievka zo záhumnia so pšenom

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 22. októbra 2014
Polievka zo záhumnia so pšenom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
30 g
200 g (mrkva, zeler, petržlen)
1 ks
100 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V rozpustenom masle speníme cibuľku, ktorú osmažíme dosklovita. Pridáme na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pór a krátko urestujeme. Zaprášime sladkou paprikou, premiešame a ihneď zalejeme vodou, aby paprika nezhorkla.

  2. 2

    Do pripraveného základu pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky. Keď sú zemiaky uvarené do polomäkka, pridáme pšeno a na miernom ohni povaríme.

  3. 3

    Pšeno polievku mierne zahustí. Napokon ju dochutíme soľou, čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu