Polievka zo záhumnia so pšenom
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 22. októbra 2014
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 22. októbra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V rozpustenom masle speníme cibuľku, ktorú osmažíme dosklovita. Pridáme na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pór a krátko urestujeme. Zaprášime sladkou paprikou, premiešame a ihneď zalejeme vodou, aby paprika nezhorkla.
- 2
Do pripraveného základu pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky. Keď sú zemiaky uvarené do polomäkka, pridáme pšeno a na miernom ohni povaríme.
- 3
Pšeno polievku mierne zahustí. Napokon ju dochutíme soľou, čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu