Pôstna kapustnica
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 19. októbra 2014
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 19. októbra 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do roztopenej masti pridáme kryštálový cukor a pripravíme karamel. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, krátko osmažíme, pridáme kyslú kapustu a bobkový list. Ak je kapusta príliš kyslá, treba ju premyť.
- 2
Pripravený základ zalejeme vodou, pridáme sušené slivky a vopred na dve hodiny namočené huby. Varíme na miernom ohni.
- 3
Keď je kapusta napoly hotová, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky. Dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec polievku zjemníme smotanou, maslom a štipkou majoránu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu