Foto: zuzanka1367
Dúfam, že sa nikoho nedotknem názvom, ale oni sú strapaté preto, lebo kapusta je priamo v ceste a halušky vyzerajú ako kučeravá Sue...Posledná kapusta Zobraziť celý popisDúfam, že sa nikoho nedotknem názvom, ale oni sú strapaté preto, lebo kapusta je priamo v ceste a halušky vyzerajú ako kučeravá Sue...Posledná kapusta zo suda je správne kyslá, možné použiť ako protichrípkovú vakcínu :) v tom prípade patrí ZÁKAZ premývať... :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme múku, vajce, soľ a nepremytú kapustu nakrájanú na drobno, uvedené množstvá berte orientačne, pridáme podľa seba, aby vzniklo polotuhé cesto...
-
2
Cesto necháme trochu odpočinúť, zatiaľ si nakrájame slaninu a cibuľu prekrojenú na polovicu a nakrájanú na polkrúžky...Slaninu opražíme do chrumkava a vyberieme je z výpeku...
-
3
Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, ak sa Vám zdá málo masti, tak trochu pridajte, znížte teplotu a cibuľu pomaly opekajte...Teraz máte čas na hádzanie halušiek. dáme variť väčšie množstvo vody a do vrenej z lopatky hádžeme lyžicou halušky..
-
4
Keď halušky vyjdu na povrch, vyberieme ich, scedíme , zatiaľ cibuľa získala sklovitosť a vtedy ku nej pridám za 1/2 lyžice cukru a necháme ju skaramelizovať. Celé to trvá skoro 30 minút.
-
5
Cibuľu vyberieme z výpeku, trochu ju necháme odkvapkať, výpek poprášime paprikou a pridáme scedené haluľky. podľa chuti dosolíme a dokoreníme, prehrejeme...
-
6
Posypeme opraženou slaninkou a skaramelizovanou cibuľou a pochutnáme si kým sú horúce...
Tieto recepty treba čítať s plným žalúdkom - tak ako treba chodiť nakupovať...
veľmi chutný recept a lákavé foto.
*****